Hälsa och vård

Kontaktuppgifter och öppettider på våra vårdcentraler och sjukhus hittar du numera på 1177.se! Vi erbjuder ett brett utbud av vårdtjänster på våra sjukhus, vårdcentraler, Folktandvården och genom avtal med privata vårdgivare.

1177 Vårdguiden

På 1177 Vårdguiden hittar du kontaktuppgifter till våra vårdcentraler och mottagningar/avdelningar på våra sjukhus, öppettider och e-tjänster! Denna information finns inte längre att hitta här på vår egen webbplats. 

Du kan även ringa till 1177 om du söker vårdinformation. Där kan du få råd eller vägledning om du är osäker på när och var du ska söka vård.

Vid livshotande tillstånd, ring 112.

Sörmländsk hjärtvård i topp!

Sörmländsk hjärtvård i topp!

Mälarsjukhuset i Eskilstuna och Nyköpings lasarett hamnar på delad andraplats i Swedehearts årsrapport. Det visar sammanställningen av kvalitetsregister för 2018 som släpptes 14 februari. Läs mer här!

1177 - Råd om vård

Söker du vård eller kontaktuppgifter? På 1177.se finns uppgifter till all vård i Region Sörmland samlad. Här hittar du även e-tjänster för att boka och avboka vårdbesök.

Välkommen på rekryteringsmingel!

Vill du jobba på en vårdcentral som vill tänka nytt? Kom och träffa oss den 14 februari och hör mer om vår verksamhet som ska öppna i centrala Eskilstuna i höst.

Sex ska vara schysst!

Kolla om du har klamydia på testadighemma.se! Om du testar dig för klamydia är du rädd om både dig själv och andra. Testet gör du hemma, enkelt och diskret.

Sugen på lunch?

Då är du välkommen att äta lunch på någon av våra restauranger på våra sjukhus. Tyvärr är restaurangen på Nyköpings lasarett stängd för tillfället. Här hittar du aktuell meny!

Så söker du vård

Det ska vara enkelt att hitta rätt i vården. Här har vi samlat information om hur du går till väga oavsett om du söker tandläkare, vårdcentral eller behöver rådgivning.

Habiliterings-verksamheten i Sörmland

Habilitering riktar sig till personer med funktionsnedsättningar. Det kan röra sig om förmåga att se, höra, röra sig eller relatera till andra människor och omvärld. Läs om vad vi erbjuder här!

Hjälp och råd för dig som är 13-25 år

Har du frågor om sex och relationer? Eller mår du dåligt och skulle vilja prata med någon? På UMO.se finner du svar och stöd.

Hur berörs du av de nya reglerna?

Den 1 januari kom nya regler för högkostnadsskyddet, förstärkt vårdgaranti och för fri tandvård.

Förstärkt vårdgaranti

Vårdgarantin anger hur länge du som längst ska behöva vänta på att få kontakt med vården eller hur länge du som längst ska behöva vänta på att få den vård som du behöver. Läs mer på 1177.se!

Hitta rätt på våra sjukhus

Kartor över våra tre sjukhusområden. Planera inför ditt besök och hitta rätt på ditt sjukhus.

Vi bygger Sörmlands sjukhus

Vi bygger om, moderniserar och bygger nytt på våra sjukhus i länet. Här kan du läsa mer om vad som händer på sjukhuset i din ort.

Folktandvården

Folktandvården i Sörmland har en särskild webbplats där du kan hitta information och mottagningar.