Statistik för covid-19 i Region Sörmland

Här finns statistik över antal konstaterade fall, provtagning samt antal avlidna i covid-19. Siffrorna publiceras varje tisdag senast klockan 16:15 om inte annat anges. Varje torsdag publicerar vi även en pressträffsfilm där vi pratar om vaccinationer och smittläget i Sörmland.

Antal nya konstaterade fall vecka 17: 1006

Pressträff 29 april

De lokala rekommendationerna förlängs till den 16/5 för att minska smittspridningen i Sörmland. Vi öppnar för första åldersgrupp i fas fyra (ålder 50-59 år) att boka tid för vaccination mot covid-19 vecka 19 och vi går igenom hur ett smittsäkert valborgsfirande går till. Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare, och Magnus Johansson, chef för division medicin och ansvarig för vaccinationsprogrammet i Region Sörmland deltar i pressträffen från 29 april.

Statistik och diagram - uppdaterat 4 maj

Om skillnader gällande kommuntillhörighet

Skillnader finns mellan Folkhälsomyndighetens statistik och Sörmlands statistik för kommuntillhörighet, förklaringen till detta är att Folkhälsomyndigheten hämtar data för detta ur Folkbokföringen från maj 2020 men Region Sörmland hämtar från aktuell folkbokföring.

Uppdaterat: 5 maj 2021
YVTR