Statistik för covid-19 i Region Sörmland

Här finns statistik över antal konstaterade fall, provtagning samt antal avlidna i covid-19. Statistiken uppdateras varje tisdag senast kl 16:15 om inget annat anges.

24 november: Vi arbetar på att kunna publicera provtagningsstatistiken även kommunindelad så fort som möjligt. Vi ber om ursäkt för att statistiken dröjer!

Om statistiken

• Statistiken över antal konstaterade fall och antal avlidna baseras på smittskyddsanmälningar för covid-19, som är inskickade via anmälningssystemet för anmälningspliktiga sjukdomar till Smittskyddsenheten i Region Sörmland.
  • Statistik för provtagning av pågående covid-19 infektion samt antikroppar levereras sedan vecka 44 från Unilabs. Statistiken visar antal prov analyserade av Unilabs per utsvarsdatum (datum då testad person får sitt provsvar). Några få ytterligare prov kan ha analyserats av annan aktör och ingår då inte i statistiken.

Då det finns en viss fördröjning i rapporteringen kan uppdateringar av antal fall och antal avlidna komma att göras i efterhand.

Statistik och diagram - uppdaterat 24 november

Uppdaterat: 24 november 2020