Statistik för covid-19 i Region Sörmland

Här finns statistik över antal konstaterade fall, provtagning samt antal avlidna i covid-19. Siffrorna publiceras varje tisdag senast klockan 16:15 om inte annat anges. Varje torsdag publicerar vi även en pressträffsfilm där i pratar om vaccinationer och smittläget i Sörmland.

Antal nya konstaterade fall vecka 8: 597

Pressträff 4 mars

Är vi inne i en tredje våg av covid-19, stämmer det att 85 procent av de som är 85 år och äldre fått sin första dos vaccin och att siffran är ännu högre för de som är ännu äldre? Och hur ser det ut med de olika virusmutationerna som finns i länet? Se vår pressträff från 4 mars med Magnus Johansson, chef för division medicin och ansvarig för vaccinationsprogrammet i Region Sörmland, och Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare.

Statistik och diagram - uppdaterat 2 mars

Om skillnader gällande kommuntillhörighet

Skillnader finns mellan Folkhälsomyndighetens statistik och Sörmlands statistik för kommuntillhörighet, förklaringen till detta är att Folkhälsomyndigheten hämtar data för detta ur Folkbokföringen från maj 2020 men Region Sörmland hämtar från aktuell folkbokföring.

Uppdaterat: 4 mars 2021
WPC3