Karriär och utveckling

Att arbeta för Region Sörmland innebär många möjligheter till utveckling. Genom kurser, utbildning, handledning och forskning gör vi det lätt för dig att trivas och bli framgångsrik i ditt yrke.

Med drygt 9000 medarbetare är Region Sörmland en av länets största arbetsgivare. De allra flesta arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också flera yrkeskategorier med allt från transportledare, kockar, nätverkstekniker till folkhälsoplanerare och inköpare. Oavsett var du befinner dig i din karriär, om du vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll eller om du vill ta klivet åt något annat håll i organisationen så finns det goda möjligheter att växa med oss. 

Våra förmåner

Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet – Sveriges friskaste län. Därför är vi som arbetsgivare mån om att ta hand om dig.
Läs mer om våra förmåner.

Chef- och ledarutveckling

Genom vårt interna chefsprogram får du som framtida ledare eller befintlig ledare chans att växa i ditt ledarskap.
Vi erbjuder bland annat ledarskapsutbildningar, mentorskap, handledning i grupp och individuellt handledarstöd.

Region Sörmlands kompetensförsörjningsmodell

Region Sörmlands kompetensförsörjningsmodell ger stöd och riktlinjer i vårt arbete med kompetenshantering. Modellen utgår från verksamhetens uppdrag och mål och ger en överblick av befintlig kompetens och aktuellt utvecklingsbehov.
Läs mer om vår kompetensförsörjningsmodell

Intern tjänst för jobbmatchning

Nya möjligheter är en intern tjänst på Region Sörmland där du som tillsvidareanställd erbjuds coachande- och reflekterande samtal och /eller webbaserad jobbmatchning mot tjänster och vikariat inom regionen. 

Här kan du som medarbetare uppdatera ditt CV och söka matchad tjänst

Här kan du nå Nya möjligheter om du har frågor

Sörmlands alla yrkesutbildningar

Här hittar du Sörmlands alla yrkesutbildningar på ett och samma ställe. Drivs av Region Sörmland samt länets nio kommuner. Redo för jobb (öppnas på en ny sida)

Personalbostäder

Region Sörmland har personalbostäder som kan hyras ut till dig som ska göra praktik hos oss. Eller till dig som nyanställd under tiden du letar fast boende. Hyrestiden är minst 1 vecka och max 6 månader.
Här hittar du mer information om personalbostäder

För dig som är eller studerar till sjuksköterska

I Region Sörmland erbjuds du som sjuksköterska många olika möjligheter till karriärsutveckling. Som trainee erbjuds du möjligheten att pröva på olika placeringar och genom vår studieförmån kan du som är sjuksköterska specialisera dig med bibehållen grundlön. För dig som är ny i din yrkesroll har vi ett speciellt utformat program för att du på ett tryggt och säkert sätt ska introduceras i din yrkesroll.
Läs mer om våra olika karriärvägar för sjuksköterskor här nedan.

Karriärmöjligheter för dig som sjuksköterska

Uppdaterat: 25 november 2022
2CPK