Blivande systemutvecklare

Från yrkeshögskola rakt in i verkligheten! Möt Mikael Nilsson och William Petrik som pluggar till systemutvecklare, och gör sin praktik i vår IT-verksamhet.

- Det känns häftigt att få göra skillnad, att få göra saker på riktigt. Jag har precis byggt klart ett administrationsverktyg som ska hjälpa teknikerna att koppla nya etikettskrivare till just det systemet, säger William Petrik, praktikant på IT.

Mikael och William läser till systemutvecklare på Campus Nyköping, en yrkeshögskoleutbildning på 2 år. Sista halvåret består av praktik, och den gör de just nu hos oss.

- Det var faktiskt en tidigare medarbetare som tipsade oss om att göra praktik i Region Sörmland för han tyckte det var en sån bra arbetsplats. Och det bästa med praktiken har verkligen varit människorna och handledarna, de är toppen! säger Mikael Nilsson.

Stor organistation, stora möjligheter

Att regionen är en stor organisation är de överens om, och i en stor organisation finns mycket kompetens, unika system och handbyggda program.

- Jag tror att det som skiljer regionen från mindre konsultfirmor är att här finns mer spetskompetens, man blir specialist inom sitt område. Jag kan absolut tänka mig att jobba här i framtiden, säger Mikael Nilsson.

Uppdaterat: 25 maj 2023
XTDR