17 mars 2020

Bakre bussdörrar gäller från 18/3

Med anledningen av den pågående Corona-spridningen uppmanar nu Sörmlandstrafiken sina resenärer att inte använda den främre dörren för på- och avstigning.

 – Det är ett sätt att få våra förare att känna sig tryggare i denna svåra situation, säger Niklas Andersson, enhetschef för trafikavtal på Sörmlandstrafiken.

Beslutet gäller från och med morgonen den 18 mars och tillsvidare. I praktiken innebär det alltså att bussresenärerna i Sörmland hänvisas till mittendörrarna eller de bakre dörrarna för på- och avstigning.

– Bakgrunden är att våra förare känner sig otrygga av att möta så många resenärer på nära håll varje dag i denna speciella situation. Det handlar inte om smittspridningsrisken i sig utan beslutet är taget för att minska förarnas oro. Och därigenom säkra en så stor bemanning som möjligt bland förarkåren för att hålla uppe vår trafik, säger Niklas Andersson.

Det innebär också att kortbetalning och validering av gröna resekort inte kommer vara möjligt då området närmast föraren kommer att stängas av.

– Det är fortfarande upp till resenären att ha en giltig biljett. Vår rekommendation är att man under denna period köper biljett i appen. Det är speciella tider för oss alla och vi ber våra resenärer att ha överseende med detta, säger Niklas Andersson.

JQE4