26 mars 2019

Chef för Hållbar regional utveckling

Kenneth Hagström. Så heter chefen för verksamhetsområdet Hållbar regional utveckling. Till Region Sörmland kommer han med stor erfarenhet av regionala utvecklingsfrågor, brett nätverk och mångårig vana av att vara chef och ledare.

– Det ska bli superspännande. Jag har i många år av mitt yrkesverkssamma liv levt och arbetat med frågor om regional utveckling, i Sörmland men också i de angränsande regionerna, säger Kenneth Hagström.

Till Region Sörmland, där titeln blir regional utvecklingsdirektör, kommer Kenneth Hagström med stor erfarenhet av samhällsbyggnads- och regionala utvecklingsfrågor i både kommuner och myndigheter i Nyköping, Södertälje och Norrköping. Senast på Trafikverket och projekt Ostlänken.

– Sörmland har stora möjligheter med en intressant placering mellan flera storstadsregioner. Sörmland har också en egen identitet och utvecklingen av de regionala frågorna är viktiga eftersom de konkret påverkar möjligheterna vi har att leva våra liv.

Kenneth Hagström är Nyköpingsbo sedan 2005 och börjar sitt arbete som regional utvecklingsdirektör i början av maj.

– Kenneth Hagströms långa erfarenhet, sitt stora nätverk i regionala frågor och breda perspektiv på samhällsutveckling gör honom till en mycket lämplig chef för Hållbar regional utveckling, säger regiondirektör Jan Grönlund.

CYR6