27 januari 2020

Erbjudanden om cellprovskontroller försenade

Tekniska problem har gjort att många som fått erbjudanden om att komma på cellprovskontroll har fått dem försent. Vissa till och med efter att tiden för besöket passerat.

De kallelser, erbjudanden om att komma på cellprovskontroll, som skulle skickas ut under vecka 51 och vecka 1 skickades på grund av tekniska problem inte ut förrän i vecka 3. Detta har tyvärr ställt till en del problem.
- Olyckligtvis är det så att flera kvinnor har fått sina kallelser när den utsatta tiden redan har passerat. Vi beklagar verkligen detta och den irritation och extra arbete det för med sig för att boka en ny tid, säger Cecilia Winblad, kundtjänstchef på Unilabs laboratoriemedicin.

Cellprovet är ett erbjudande och det innebär ingen kostnad för de som uteblir från kontrollen. Alla som vill kan själva boka om sin tid enligt instruktioner på kallelsen, sin barnmorska eller Unilabs kundtjänst.
- Vi ber om ursäkt och hoppas på förståelse för detta. Bokas inte tiden om får man en ny kallelse nästa år, säger Cecilia Winblad.

3FHV