8 april 2020

Fortsatt stort behov av vårdpersonal i Sörmland - särskilt sjuksköterskor och undersköterskor

Utbrottet av covid-19 innebär stora påfrestningar på sjukvården i Sörmland. Behovet av vårdplatser ökar och fler öppnas kontinuerligt. Samtidigt ökar behovet av framför allt fler sjuksköterskor och undersköterskor.

De senaste veckornas annonser från Region Sörmlands har gjort att över hundrafemtio personer slussats vidare för extra jobb på sjukhusen men behovet är långt ifrån mättat.
– Vi har fått in många sökande på våra annonser vilket vi är väldigt tacksamma för, men behovet av personal är fortfarande stort på samtliga tre sjukhus. Det vi är med om på sjukhusen nu är något vi aldrig tidigare upplevt. Därför är vi angelägna om att få in fler personer med utbildning och erfarenhet inom vården, säger Anna Fagerlund, enhetschef Rekrytering och Arbetsmarknad.

Personer som har utbildning och erfarenhet som sjuksköterska eller undersköterska, gärna regelbundet på schema, är extra välkomna att söka.
– Erfarenhet inom akutvård och intensivvård är bra, men det är många avdelningar som behöver stärka upp bemanningen, så även annan erfarenhet är av värde. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, uppmanar Anna Fagerlund.

Annonserna ligger ute på regionens hemsida, på Region Sörmlands "jobba hos oss"-sida på Facebook samt på LinkedIn.

För mer information kontakta:
Anna Fagerlund, enhetschef Rekrytering och Arbetsmarknad, 0155-24 74 79

B23H