22 oktober 2020

Högt tryck för influensavaccinbokning- periodvis svårt att boka tid

Många vill boka tid för influensavaccinering just nu. Periodvis är det så många inloggade samtidigt på 1177.se att bokningssystemet blir överbelastat.

- Årets influensavaccinering pågår längre tid än vanligt för att alla som vill vaccinera sig och tillhör en riskgrupp ska hinna göra det. Ett vanligt år erbjuder vi vaccinering under cirka fyra veckor, men i år har vi förlängt perioden till sju veckor och kan förlänga ytterligare om så behövs, säger Mats Henningsson, Hälsovalschef.

De som inte kan logga in för att boka tid för influensavaccinering på 1177.se kan ringa till vårt kontaktcenter för att få hjälp att boka. Även här är det högt tryck.

- Det är flera minuters kö och vi jobbar så hårt vi kan. Vi ber om förståelse för att det kan ta lite tid att nå oss, men det är bara att vänta kvar så besvarar vi alla samtal i turordning, säger Sofia Josefsson, enhetschef för kundservice.

Under torsdagen, 22/10, har över 8000 personer bokat tid för vaccination via 1177.se sedan bokningen öppnade i början av veckan.

GCDV