11 juni 2020

Lätt att hitta rätt på Sörmlands sjukhus

På Mälarsjukhuset i Eskilstuna finns en ny sjukhuskarta som gör det lätt att hitta rätt på sjukhuset. Den interaktiva kartan finns i sjukhusets huvudentré, men det går också att se kartan i mobiltelefon eller hemma vid datorn.

- Vi är en av få regioner som har en så detaljerad sjukhuskarta, som visar vägen ända fram till mottagningen och pekar ut toaletter och incheckningsterminaler. Det känns jättekul att Region Sörmland är pionjärer inom området, säger Christine Hallström, projektledare för införandet av den nya sjukhuskartan.

I kartan knappas målet för besöket in och sedan är det bara att följa vägbeskrivningen steg för steg hela vägen fram.

- Många sjukhusbesökare känner idag en osäkerhet kring vart de ska. Det är stora områden, många begrepp och dessutom finns kanske en viss oro eller nervositet inför besöket. Med den nya sjukhuskartan är det möjligt att bekanta sig med sjukhusområdet redan innan besöket och väl på plats hjälper kartan till att hitta rätt, säger Christine Hallström.

Först ut av länets sjukhus att börja använda den nya sjukhuskartan är Mälarsjukhuset, men samma modell tas fram för Kullbergska sjukhuset och Nyköpings lasarett. Kartan är ett komplement till det befintliga stödet för att hitta på sjukhusen, till exempel vägbeskrivning i kallelser, orienteringstavlor, skyltning och kontaktcenter.

Se kartan och läs mer om hur vi jobbar med skyltning på sjukhusen.

 

Synpunkter på sjukhuskartan

Hittat något som inte stämmer på sjukhuskartan? Skicka ändringar eller synpunkter till Skyddad adress eller använd den inbyggda feedbackfunktionen.

2R2U