28 mars 2019

Nytt utseende på 1177.se

Känner du inte igen dig? 1177.se har fått ett nytt utseende men innehållet är detsamma.

Det nya utseendet ska göra det lättare för dig som besöker 1177.se att hitta det du söker. På 1177 Vårdguiden finns all information om vård och behandling i Sörmland. Innehållet nås genom sex olika ingångar:

  • Liv & hälsa, här hittar du information om kroppen, mat och träning. Men också om stress, övergrepp, alkohol och könsidentitet.
  • Barn & gravid, här finns information om graviditet, barn och föräldraskap. Också om det som är svårt, eller när det inte blir något barn.
  • Olyckor & skador, här finns information om allt från sår och blåmärken till brutna ben och hjärnskakning, och första hjälpen.
  • Sjukdomar & besvär, här hittar du information om både vanliga och ovanliga sjukdomar, och du får vägledning om vilka besvär du kan klara att hantera själv och när du behöver söka vård.
  • Behandling & hjälpmedel, här hittar du information om hur olika undersökningar går till, allt från blodprover till magnetkameraundersökningar. Det finns också mycket att läsa om läkemedel och andra behandlingar och hjälpmedel.
  • Så fungerar vården, här kan du läsa om anhörigstöd, kostnader och sjukresor. Och såklart om de lagar och regler som gäller för vården, både i Sverige och hur det funkar när du åker utomlands. Här får du också hjälp att gå vidare om du inte är nöjd med den vård du fått.

Du loggar in som vanligt högst upp på sidan för att till exempel boka tid, förnya recept eller läsa din journal. För att söka fram kontaktuppgifter till en vårdmottagning klicka på "Hitta vård".

En del av informationen på 1177.se finns inte kvar. Det innebär bland annat följande:

En sak till!

Har du sett att 1177 Vårdguiden nu finns som app? I appen hittar du smarta genvägar till allt innehåll på 1177.se. Ladda ner appen till din mobil så har du alltid nära till 1177 Vårdguiden.

Z1Y3