26 mars 2019

Primärvårdsjouren i Nyköping flyttar tillbaka till Vårdcentralen Åsidan

Från den 30 mars finns primärvårdsjouren i Nyköping åter på vårdcentralen Åsidan. Tid bokas som tidigare via telefonnummer 1177.

Vårdcentralen Åsidans lokaler har under 2018 byggts om för att bli bättre anpassade till patienter och verksamhet. Primärvårdsjouren, vårdcentralernas helgöppna jourmottagning, flyttade då tillfälligt till Vårdcentralen Ekensberg.

Från och med den 30 mars är jouren åter tillbaka på Åsidan, inne på sjukhusområdet vid Nyköpings lasarett.
– Våra lokaler är nu mycket bättre anpassade för hela vår verksamhet och vi är redo att ha primärvårdsjouren hos oss igen. Att helgjouren ligger i anslutning till lasarettet med den kapacitet som finns där ger flera fördelar för både patienter och medarbetare, säger Michael Craftman, verksamhetschef på vårdcentralen Åsidan.

Primärvårdsjouren på Vårdcentralen Åsidan är öppen lördagar, söndagar samt helgdagar klockan 8.00-21.00 och är till för boende i Gnesta, Trosa, Oxelösund och Nyköping.

Hur kontaktar jag primärvårdsjouren?
Alla besök till primärvårdsjouren ska bokas genom att ringa 1177. 1177 Vårdguiden bedömer och hänvisar till rätt vårdnivå.

Vem kan vända sig till primärvårdsjouren?
Patienter som har akut behov av vård som inte kan vänta till nästa vardag och som inte har livshotande tillstånd.

Var finns det primärvårdjourer i Sörmland?
I Sörmland finns fyra primärvårdsjourer som bemannas av läkare från länets vårdcentraler. Förutom i Nyköping så finns de även i Eskilstuna, Strängnäs och Katrineholm.

JYDX