12 september 2019

Sprängarbeten vid Mälarsjukhuset

En helt ny vårdbyggnad ska byggas vid Mälarsjukhuset och stora delar av sjukhuset renoveras och moderniseras. Markarbeten har pågått sedan i våras, nu börjar förberedelserna under mark. Tänk på att komma i god tid till ditt besök.

– Vi behöver spränga bort en del berg som finns i marken för att kunna bygga det nya huset, säger Ulrika Holm, projektledare på Mälarsjukhuset. Sprängningarna i sig låter inte så mycket, men man kan känna att det vibrerar lite i marken. Däremot låter det en del när vi pålar, borrar, schaktar och forslar bort material.

Sprängningarna kommer att ske tre gånger om dagen, en kvart varje gång. Under den tiden är det inte möjligt att gå in eller ut i entré 2. För alla trafikanter på Kungsvägen utanför sjukhuset, bilar, bussar, cyklister och gående, blir det också totalt stopp under tiderna som sprängningarna pågår. De som parkerar i parkeringsgaraget kommer heller inte att kunna gå in och ut ur parkeringsgaraget till fots under tiden sprängningen pågår.

Fakta

Sprängningarna startar den 18 september och pågår under cirka två månader.

Sprängningarna kommer att ske måndag till fredag klockan:

  • 07.00-07.15
  • 12.00-12.15
  • 17.00-17.15

Entré 2 och ingångarna till parkeringsgaraget på Kungsvägen som är stängda under tiden sprängningen pågår.

Kungsvägen kommer vara avstängd för biltrafik, cyklister och gående under tiden sprängningen pågår. Ta om möjligt annan väg.

Läs mer här

XHY1