21 oktober 2020

Stort intresse för influensavaccinering – men rätt väg är 1177.se

Efter två dagar har närmare 3000 personer bokat tid för vaccinering mot säsongsinfluensan. Rätt väg för att boka tid är via 1177.se, inte via vårdcentralerna, som tyvärr får många telefonsamtal om detta.

- Det är jättebra att intresset för att vaccinera sig mot säsongsinfluensan är stort, men vi önskar verkligen att man använder rätt väg för att boka tid, säger Mats Henningsson, chef för Hälsoval Sörmland.

På onsdagsmorgonen, 21/10, hade nästan 3000 personer bokat tid för vaccination, de allra flesta har gjort det genom att logga in på 1177.se, men hundratals personer har ringt direkt till sin vårdcentral.
- Vårdcentralerna bokar inga tider utan hänvisar bara vidare vilket blir onödigt omständigt och tar onödig tid både för personerna som vill boka tid och medarbetarna på vårdcentralerna, säger Mats Henningsson.

Rätt väg för att boka tid för vaccinering mot säsongsinfluensan är att logga in på 1177.se och sedan välja den tid och plats som passar.
Personer som av olika anledningar inte har möjlighet att välja den digitala lösningen kan ringa Region Sörmlands kontaktcenter på 0155-24 50 00 och där få hjälp att boka tid.

Att det i år enbart finns bokningsbara tider, och ej drop in, beror på den pågående coronapandemin då det är mycket olämpligt att många människor trängs i trånga lokaler.

Vaccinationen är avgiftsfri för alla som är 65 år och äldre och, eller, tillhör en riskgrupp.

 

UPSS