Bild från Pixabay med fri användning. Bilden är ett foto på en uppslagen bok med ett par glasögon ovanpå samt en mobiltelefon som ligger bredvid boken.

Digitalt läsfrämjande –hur, vad och varför?

Välkommen att lyssna när forskaren Julia Pennlert pratar om digitalt läsfrämjande!

Forskaren Julia Pennlert pratar om hur digitalt läsfrämjande kan gå till och om hur digitala metoder och verktyg diskuteras i studier om läsfrämjande och litteraturförmedling. Julia ger oss konkreta exempel på hur digitalt läsfrämjande kan utföras och visar på vilka utmaningar och hinder som kan dyka upp.

När?
Måndag 10 maj 2021, kl. 10.00-11.00 samt fortsatt diskussion efteråt på Facebook

Var?
Zoom
Här är länken till mötet i Zoom

Medverkande
Julia Pennlert är verksam vid Bibliotekshögskolan, Högskolan i Borås. Julia har under flera år arbetat med frågor som rör läsning, litteraturförmedling och digitala medier. Julia är programansvarig för magisterprogrammet i Litteraturpedagogik.

Anmälan 
Du behöver inte anmäla dig, men klicka gärna i att du kommer i vårt Facebook-evenemang

Det kommer mera!
Det här är det första i en serie webbinarier som tar upp aktuella områden som är viktiga att biblioteken arbetar vidare med, utifrån forskningsrapporten Läsfrämjande som professionellt
objekt från 2020. Vårens andra webbinarium handlar om kreativa sätt att utvärdera läsfrämjande verksamhet. Under hösten planeras två webbinarier till.

Datum:

Måndag 10 maj 2021

Plats:

Zoom

Tid:

10:00 - 11:00

Arrangörer:
Biblioteksutveckling Sörmland, Länsbibliotek Dalarna, Biblioteksutveckling Region Uppsala, Kulturutveckling Region Västmanland, Biblioteksutveckling Region Örebro län och Regionbibliotek Östergötland

10 maj
Innehållsansvarig: Ann Catrine Eriksson
AB4G