Kollage av 10 porträttfoton

Vi deltar på Folk och Kultur 2021

Poesi, poesigympa och Wikipedia - det är teman för Biblioteksutveckling Sörmlands programpunkter under årets Folk och Kultur. Det är gratis och digitalt!

Biblioteksutveckling Sörmland deltar på det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur som pågår 10-12 februari. Du kan ta del av programmet gratis mellan 10 februari och 19 februari. 

Konstögonblick - Sörmlandspoesi gånger 10

Anna Enbom, Ola Husamou, Erik Bergqvist, Wafai Layla, Malkon Malkon, Lukman Mahmoud, Dilşa Yûsûf, Lars Hermansson, Andreas Larsson och Christer Eriksson - träffa 10 Sörmlandspoeter i olika genrer och på flera språk. 

Konstögonblick - Poesigympa

Ta en paus för själ och kropp genom smakprov av Poesigympa

Poesigympa är ett projekt där lyrik ligger till grunden för rörelsepass. Vi utbildar ledare och skapar pass utifrån både klassiker och samtidpoesi.

Projekt hbtqi - så gör vi Wikipedia och världen bättre

Hur kan vi förbättra Wikipedia utifrån ett hbtqi-perspektiv, och vad kan bibliotek och museum bidra med? Ta del av ett samtal om betydelsen av ett ge fler röster plats i den gemensamma kunskapsutvecklingen. Samtalet tar sitt avstamp i Projekt hbtqi på Wikipedia som uppstod våren 2020 när många fysiska Pride ställdes in. Varför det viktigt att fler är med och bidrar med kunskap och infallsvinklar, och vilka effekter har projektet nått hittills? Du hör röster från bibliotek, museum och Wikimedia i detta samtal som modereras av Charlotta Dahlén från Sörmlands museum.

Du som är mer nyfiken kan också delta på skrivstuga på torsdag 11 februari klockan 18-20.

Såhär deltar du

Du skapar ett konto på Folk och Kulturs plattform. När du är inloggad kan du sen ta del av programmet från 10 februari till 19 februari. Det är gratis.

Datum:

Onsdag 10 februari - fredag 19 februari 2021

Plats:

Digitalt via Folk och Kulturs plattform

Tid:

10 februari 09:00 - 19 februari 23:59

10 februari
TRDH