Markus Hultkrantz, bibliotekarie i Flen, visar hur en hololens fungerar

Biblioteksutveckling Sörmland

Vi vill att fler människor i Sörmland kan och vill läsa, skriva, skapa och berätta utifrån sina förutsättningar. Därför arbetar vi strategiskt med biblioteks- och litteraturutveckling i Sörmland.

Bibliotek, läsning och litteratur ska vara tillgängligt för alla. Biblioteksutveckling Sörmland vill vidga vyer, väcka engagemang och bidra till att människor har möjlighet att utöva sina mänskliga rättigheter. Våra verksamhetsområden är:

Håll koll på evenemang vi erbjuder

Du hittar aktuella evenemang inom litteratur och skrivande, kultur och hälsa, läsning och bibliotek som Biblioteksutveckling Sörmland erbjuder under Evenemang.

Håll koll på nyheter

I nyhetslistan hittar du aktuella projekt och andra nyheter där vi på Biblioteksutveckling Sörmland är inblandade.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Från och med april 2022 kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet är främst riktat mot dig som arbetar på ett folkbibliotek men är samtidigt till för alla med intresse för Bibliotekens betydelse, Litteraturens kraft och Läsningens värde!

Skicka ett mejl till oss på biblioteksutveckling@regionsormland.se så lägger vi till dig. Du väljer sen själv när och om du inte vill ha vårt nyhetsbrev längre.

För dig som arbetar på bibliotek i Sörmland

Arbetar du på folkbibliotek i någon av Sörmlands nio kommuner? Då finns en digital samarbetsyta på Teams. Om du inte blivit inbjuden kontakta oss!

För dig som har gått Poesigympa-kurs

Har du gått en kurs i att leda Poesigympa? Då finns en digital samarbetsyta på Teams där du hittar utbildnings- och marknadsföringsmaterial. 

Om du vill gå en kurs i att leda Poesigympa kontaktar du litteraturutvecklare Iréne Karlbom Häll eller håller koll i vårt kalendarium.

 

Guida till fria e-resurser

Läs böcker digitalt - och guida andra människor till e-resurser som finns på bibliotek eller fritt på internet. Använd vårt material med 6 illustrationer för att lyfta fram Litteraturbanken, Gutenberg, Världens bibliotek, LibriVox, Open Library och såklart ditt lokala bibliotek.

Samarbete är viktigt för oss

Biblioteksutveckling Sörmland vill vara en schysst samarbetspart som är närvarande
där våra målgrupper är. Vill du samarbeta med oss? Hör av dig!

Innehållsansvarig: Jenny E Pettersson
Uppdaterat: 12 september 2023
ZR41