Kulturverksamhet inom Region Sörmland

Vi arbetar över hela Sörmland med kultur i olika former i enlighet med vår vision att vidga vyer och väcka engagemang. Det gör vi genom både våra egna verksamheter och genom att samarbeta med externa aktörer.

Vi arbetar med kultur på olika sätt. Genom musik, teater, dans, film, museiverksamhet, hemslöjd, konst, litteratur och regional biblioteksutveckling. Det är verksamhetsområdet Kultur & Utbildning som samordnar kulturarbetet i Region Sörmland. 

Scenkonst Sörmland

Scenkonst Sörmland har hela Sörmland som arbetsfält. I dialog med länet producerar, förmedlar och arrangerar vi aktuell scenkonst samt bedriver pedagogisk verksamhet.

Sörmlands museum

Sörmlands museum är ett regionalt museum – ett länsmuseum - med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer, väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation.

Biblioteksutveckling Sörmland

Biblioteksutveckling Sörmland arbetar med regional biblioteksutveckling, läsfrämjande och litteraturen som konstform i hela Sörmland. Tillsammans med folkbiblioteken och andra aktörer i Sörmland vill vi bidra till att fler människor vill och kan läsa, skapa, skriva, berätta och mötas. 

Nynäs

Till Nynäs välkomnas alla att ta del av natur- och kulturupplevelser med en stor bredd. Sörmlands största naturreservat med vandringsleder, rastplatser, skidspår, kulturverksamhet, evenemang, boende och mat finns inom Nynäsområdet.

Åsa och Eskilstuna folkhögskola

Region Sörmland har två folkhögskolor som båda har inriktningar som tydligt berör kulturområdet. Eskilstuna folkhögskola har kurser i till exempel skapande, musik, raku, kulturhistoria och konst. Skolan har även ett galleri med utställningar. Åsa folkhögskola har även de ett stort utbud av kurser inom kulturområdet. Några exempel är musik och streetdance.

Kulturverksamhet

Verksamhetsplan Kultur & Utbildning

Uppdaterat: 25 mars 2022
YV88