Nyhetslista 2019

 • 21 mars 09:30

  Nollvision mot självmord

  Självmord är ett mycket stort samhällsproblem och Sörmland har i flera år arbetat med frågan. Nu ska arbetet bli ännu tydligare då en nollvision ska tas fram.

 • 19 mars 10:52

  Dags att vaccinera mot TBE

  I Sörmland är risken högre än på många andra ställen att smittas av TBE, förra året ökade dessutom antalet anmälda TBE-fall till 42, det högsta antalet någonsin i Sörmland. Fästingarna trivs i fuktigt oklippt gräs, faktiskt även i vanliga trädgårdar. För att få ett bra skydd rekommenderas vaccination så snart som möjligt.

 • 13 mars 11:16

  Nu kan du testa KBT via Internet

  Svårt att sova? Testat allt? Nu erbjuder Region Sörmland Kognitiv beteendeterapi (KBT) via webben.

 • 8 mars 13:48

  Invigning av vårdcentralen Mäster Olofs nyrenoverade lokaler

  I torsdags invigde vårdcentralen Mäster Olof i Strängnäs sina nyrenoverade lokaler. Verksamheten har fått utökade samt anpassade lokaler för att kunna fortsätta erbjuda en bra tillgänglighet för sina patienter.

 • 5 mars 11:35

  Allmänheten alltmer nöjda med Sörmlandstrafikens busstrafik

  Markant många fler i allmänheten är nöjda med Sörmlandstrafikens busstrafik. Det visar siffror från höstens Nöjd-Kund-Index (NKI). En av anledningarna bakom ökningen är att resenärerna upplever att det är enklare än någonsin att köpa biljetter i våra digitala kanaler.

 • 1 mars 14:19

  Invigning hos vårdcentralen Åsidan

  Idag, fredag 1/3, invigde vårdcentralen Åsidan sina nyrenoverade lokaler. Vårdcentralen, som ligger på sjukhusområdet i Nyköping, finns numera i lokaler som har anpassats efter verksamhetens utökade behov.

 • 28 februari 09:56

  God tillgång till vård men förtroendet under rikssnitt

  De flesta invånarna i Sverige och Sörmland, över 80 procent, anser att de har tillgång till den hälso- och sjukvård de behöver. Väntetiderna till vårdcentraler får något får bättre omdömen i Sörmland än riket. Däremot hamnar förtroendet för hälso- och sjukvården under rikssnitt.

 • 28 februari 08:21

  För dig som vill sova bättre

  Årets första nummer av tidningen Min hälsa delas ut den 28 februari. Var tionde vuxen beräknas i dag lida av svårare sömnbesvär. I tidningen får du praktiska tips på vad du själv kan göra för att förbättra din sömn.

 • 21 februari 18:33

  Lägesrapport om säkerhetsläckan kopplat till 1177 vårdguiden

  Region Sörmland arbetar vidare med utredningen av säkerhetsläckan kopplat till 1177 Vårdguiden.

 • 19 februari 15:05

  Tryggt att ringa 1177 Vårdguiden

  Den upptäckta säkerhetsläckan är åtgärdad sedan i måndags eftermiddag. Totalt rör det sig om 55 samtal som laddats ner från 7 olika IP-adresser. Detta uppger Medhelp som ansvarar för sjukrådgivning till allmänheten via tjänsten 1177 Vårdguiden för Region Sörmlands räkning.

Föregående