Nyhetslista 2019

• 18 september 10:07

70 sörmlänningar får en könssjukdom varje månad

Varje månad för 70 sörmlänningar en könssjukdom. Vanligast är klamydia men just nu är det gonorré som ökar mest.

• 18 september 09:36

Nya familjecentralen i Gnesta – en social mötesplats för barn och föräldrar

Efter många års arbete kan den första familjecentralen i Gnesta öppna. 18 september invigs den på samma adress som vårdcentralen, en trappa upp.

• 13 september 15:07

Kulvert stängd på Nyköpings lasarett

Den 16 till och med 27 september stänger vi kulverten som förbinder sjukhusområdet på mitten. Du som ska gå mellan höghuset (målpunkt A) och den gamla lasarettsbyggnaden (målpunkt B och C) får ta en annan väg.

• 13 september 14:22

Stora historiepriset 2019 går till Annika Sandén

Stora historiepriset, Sveriges största historiepris, går 2019 till Annika Sandén, docent i historia vid Stockholms universitet. Hon får priset för sin förmåga att nå ut till en bredare allmänhet så att historisk forskning och kunskap kommer fler till del.

• 12 september 17:39

Stora historiepriset 2019

• 12 september 17:27

Sprängarbeten vid Mälarsjukhuset

En helt ny vårdbyggnad ska byggas vid Mälarsjukhuset och stora delar av sjukhuset renoveras och moderniseras. Markarbeten har pågått sedan i våras, nu börjar förberedelserna under mark. Tänk på att komma i god tid till ditt besök.

• 11 september 09:51

Balans i ekonomin men inte i vårdens tillgänglighet

Region Sörmland håller budget, överbeläggningarna och kostnaden för hyrpersonal minskar. Däremot visar delar av hälso- och sjukvården underskott och det är en bit kvar till tillgänglighetsmålen. Det visar delårsrapporten som diskuteras på regionstyrelsen den 17/9.

• 10 september 15:56

Lättillgängligt stöd till barn och föräldrar när Flens första familjecentral öppnar

Flens kommun och Region Sörmland har jobbat i många år för att få till en familjecentral. Nu blir det verklighet. Den 16 september invigs den nya familjecentralen på Storgatan 21 i Flen.

• 4 september 14:32

Vårdcentralen Gallerian invigd

I måndags invigdes regionens nya vårdcentral Gallerian i Eskilstuna. Öppet hus för alla intresserade hölls i de nyrenoverade lokalerna på Kungsgatan 6, och det bjöds bland annat på musikunderhållning, tipspromenad och bandklippning.

• 3 september 09:49

Brandövning på Mälarsjukhuset

Räddningstjänsten i Eskilstuna kommer att ha brandövningar på Mälarsjukhuset på onsdagar och lördagar under september.

Föregående