Nyhetslista 2019

• Igår 16:41

Invigning av Katrineholms första familjecentral

Idag invigdes familjecentralen Nävertorp som den första i Katrineholm. Region Sörmland har delat ansvar över verksamheten tillsammans med Katrineholms kommun.

• 14 januari 14:39

Influensavaccin finns- fortfarande möjligt att vaccinera sig

Sörmland har fortfarande ett antal doser kvar av årets influensavaccin. Det är inte för sent att vaccinera sig och rådet är fortfarande att riskgrupper bör göra det.

• 10 januari 16:09

Förändrade regler inom vård efter årsskiftet

Höjd åldersgräns för fri tandvård och höjt högkostnadsskydd. Det är några av de förändringar som trädde i kraft den 1 januari. Så här berörs du!

• 9 januari 10:28

Nya priser för digital vård i Sörmland

I juli justeras priserna för digital primärvård i Sörmland. En avgift kommer införas för digitala läkarbesök. Förslaget diskuteras i regionstyrelsen den 15/1.

• 7 januari 15:02

Förstärkt vårdgaranti

Vid årsskiftet ändrades vårdgarantin inom primärvården så att alla patienter ska kunna få en första medicinsk bedömning inom tre dagar.

• 2 januari 08:00

Välkommen till Region Sörmland

Nu har Landstinget Sörmland, Regionförbundet och Kollektivtrafikmyndigheten gått samman och bildat en organisation - Region Sörmland! För de allra flesta kommer förändringen inte att märkas så mycket. Vi fortsätter arbeta inom de viktiga områden som vi ansvarar för; hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur, utbildning och kollektivtrafik.