Nyhetslista

• 22 oktober 16:24

Högt tryck för influensavaccinbokning- periodvis svårt att boka tid

Många vill boka tid för influensavaccinering just nu. Periodvis är det så många inloggade samtidigt på 1177.se att bokningssystemet blir överbelastat.

• 21 oktober 15:34

Regler för dig som bor med en konstaterat corona-smittad person i Sörmland

Om någon som du bor med, eller har övernattat hos, har konstaterad covid-19, är du skyldig att följa vissa förhållningsregler som läkare ger. De av folkhälsomyndigheten beslutade reglerna gäller från början av oktober.

• 21 oktober 11:29

Stort intresse för influensavaccinering – men rätt väg är 1177.se

Efter två dagar har närmare 3000 personer bokat tid för vaccinering mot säsongsinfluensan. Rätt väg för att boka tid är via 1177.se, inte via vårdcentralerna, som tyvärr får många telefonsamtal om detta.

• 20 oktober 14:53

Ännu fler alternativ för testning av pågående covid-19

Nu ökar vi tillgängligheten när det gäller provtagning för pågående covid-19. En buss finns på plats i både Trosa och Gnesta, i Strängnäs finns en provtagningsstation och på apoteket i Torshälla är det snart möjligt för symtomfria personer att hämta ut testkit. Som tidigare är det 1177.se som gäller för att boka tid för provtagning.

• 20 oktober 10:03

Ersättning till hemdialyspatienter som fyllt 65 år

Nu kan personer som är över 65 år och sköter sin dialys i hemmet få ersättning av Region Sörmland. Detta innebär bland annat bättre livskvalitet och färre medicinska komplikationer. Ärendet diskuteras på mötet med regionstyrelsen den 20/10.

• 19 oktober 12:41

Årets influensavaccinering är extra viktig

Nu startar årets vaccinering mot säsongsinfluensa. Med anledning av coronapandemin erbjuds ingen drop in-vaccinering i år för att undvika folksamlingar. Du som tillhör riskgrupp går själv in på webben och bokar tid för vaccinering på 1177.se.

• 19 oktober 11:48

Material för två veckors sjukvård – ökad lagerkapacitet på länets sjukhus

Handskar, munskydd och desinfektionsmedel. Det och cirka 6000 artiklar till av de vanligaste förbrukningsvarorna ska rymmas i stora, centrala ”sekundärförråd” på länets sjukhus. Allt för att säkra lagerhållningen i regionen.

• 16 oktober 16:42

Regionala utvecklingsnämnden i korthet 16/10 2020

Beslut om att flytta validatorer till mitten av bussarna i den allmänna kollektivtrafiken, Strukturbild Sörmland fastställd samt fortsatt stödinsats för Sörmlands besöksnäring.
    Det var en del av vad som diskuterades och beslutades på mötet med regionala utvecklingsnämnden den 16/10.

• 16 oktober 10:41

Fejkade samtal säger sig komma från 1177 vårdguiden

1177 vårdguiden har vid upprepade tillfällen fått information från personer som säger sig ha blivit uppringda av medarbetare från rådgivningstjänsten. Detta stämmer inte och chefen för Region Sörmlands 1177 verksamhet, Sabina Kalaitzis Barrögård, uppmanar till vaksamhet.

• 15 oktober 15:18

Besökaren i fokus när Kullbergska inviger ny entré

Kontaktcenter, apotek, café och butik. Nu finns all service samlad i entré 1 (huvudentrén) på Kullbergska sjukhuset efter drygt ett års ombyggnation.

Föregående