Nyhetslista

• Igår 14:46

Kulvert på Nyköpings lasarett stängs av från mån 20 januari

Måndag 20 januari stänger vi kulverten mellan målpunkt A och C, B, D och E. Avstängningen sker av säkerhetsskäl då montering av stomme till den nya entrébyggnaden påbörjas.

• 15 januari 09:42

Därför Folk och Kultur

Varför är Region Sörmland med och stödjer det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur?

• 20 december 14:24

Nya patientavgifter från och med årsskiftet

Region Sörmland inför nya patientavgifter från och med 1 januari 2020. Bland annat att återinförs patientavgifter i primärvården, vilket innebär att ett besök på vårdcentral kommer att kosta 200 kr från och med årsskiftet.

• 19 december 13:56

Försöksprojekt med doulor avslutas

I den sörmländska förlossningsvården har det sedan ett drygt år funnits kulturdoulor. Tydliga resultat är svåra att se under den korta tiden även om den generella upplevelsen är positiv. Försöksprojektet har finansierats av SKL och kommer nu att avslutas.

• 18 december 11:01

Tack alla SMS-livräddare

3239 personer i Sörmland har laddat ned appen SMSlivräddning. Tack vare att så många privatpersoner har appen i sin telefon finns ofta hjälp på nära håll innan ambulans eller räddningstjänst hunnit fram på ett hjärtstoppslarm.

• 17 december 11:50

Testamenterad summa blir psykiatrisk forskning

Tre forskningsprojekt inom psykiatrin får del av den testamenterade gåva som Region Sörmland fick i början av 2019. Schizofreni hos barn och unga och en djupdykning i samtalsterapi som behandlingsform är områden dit pengarna går.

• 16 december 14:32

Lärdomar efter strömavbrottet på Nyköpings lasarett

I augusti 2019 drabbades Nyköpings lasarett av ett långvarigt strömavbrott där många viktiga funktioner slutade fungera. Samtidigt fanns över 100 patienter på sjukhuset. En analys av arbete och beslut som togs under elavbrottet har gjorts. I stora drag fungerade Region Sörmlands krisberedskap väl men det finns också förbättringsområden.

• 16 december 11:07

Nya Mälartågen i trafik

Nu har den regionala tågtrafiken i Mälardalen fått ett rejält tillskott då nya Mälartåg har satts i trafik. Söndag den 15 december började en ny tidtabell att gälla som innebär tätare och fler turer längs de sträckor tågen börjar trafikera.

• 16 december 09:00

Öppettider på Kontaktcenter och huvudregistraturet vid jul och nyår

Följande öppettider gäller för Kontaktcenter informationerna samt huvudregistraturet Region Sörmland under jul och nyårshelgen 2019.

• 11 december 11:17

Nya tidtabeller i kollektivtrafiken – här är de viktigaste förändringarna

Från och med den 15 december börjar de nya tidtabellerna gälla. En prioritering i arbetet med de nya tidtabellerna har varit att justera anpassningarna mellan tåg och busstrafiken.

Föregående