Nyhetslista

 • 16 januari 14:46

  Kulvert på Nyköpings lasarett stängs av från mån 20 januari

  Måndag 20 januari stänger vi kulverten mellan målpunkt A och C, B, D och E. Avstängningen sker av säkerhetsskäl då montering av stomme till den nya entrébyggnaden påbörjas.

 • 20 december 14:24

  Nya patientavgifter från och med årsskiftet

  Region Sörmland inför nya patientavgifter från och med 1 januari 2020. Bland annat att återinförs patientavgifter i primärvården, vilket innebär att ett besök på vårdcentral kommer att kosta 200 kr från och med årsskiftet.

 • 17 december 11:50

  Testamenterad summa blir psykiatrisk forskning

  Tre forskningsprojekt inom psykiatrin får del av den testamenterade gåva som Region Sörmland fick i början av 2019. Schizofreni hos barn och unga och en djupdykning i samtalsterapi som behandlingsform är områden dit pengarna går.

 • 16 december 11:07

  Nya Mälartågen i trafik

  Nu har den regionala tågtrafiken i Mälardalen fått ett rejält tillskott då nya Mälartåg har satts i trafik. Söndag den 15 december började en ny tidtabell att gälla som innebär tätare och fler turer längs de sträckor tågen börjar trafikera.

 • 11 december 11:17

  Nya tidtabeller i kollektivtrafiken – här är de viktigaste förändringarna

  Från och med den 15 december börjar de nya tidtabellerna gälla. En prioritering i arbetet med de nya tidtabellerna har varit att justera anpassningarna mellan tåg och busstrafiken.

 • 5 december 12:00

  Region Sörmland satsar på framtidens fysioterapeuter

  Nu kan fysioterapeuter i Region Sörmland skicka patienter direkt till röntgen, något som tidigare krävde ett läkarbesök. Dessutom är regionen först i Sverige med att erbjuda specialistutbildning i fysioterapi med bibehållen lön.

 • 5 december 10:45

  Nytt avtal för skolskjuts i Oxelösund

  Taxi Nyköping-Oxelösund AB tilldelas uppdraget att bedriva skolskjuts i Oxelösunds kommun de kommande tre åren.

 • 2 december 10:44

  Matsamarbete med Nyköpings kommun

  Ett matsamarbete kan vara på gång mellan Region Sörmland och Nyköpings kommun. Med det nya köket på Nyköpings lasarett finns möjlighet att även kommunens äldreomsorg tar del av det som tillagas. Större flexibilitet, valfrihet och minskat svinn är fördelarna.

 • 28 november 14:39

  Krav på e-legitimation för att logga in på 1177.se

  Från och med den 10 december 2019 kommer du inte längre kunna logga in på 1177.se med lösenord och sms utan behöver ha BankID eller Freja eID Plus.

 • 26 november 10:13

  Nya tekniska lösningar testas på vårdcentraler

  Nu startar Region Sörmland ett test av nya digitala tjänster på fem av sina vårdcentraler. Vårdcentralen Trosa är först ut som testpilot och från och med den 25 november kommer deras patienter att erbjudas bland annat att chatta med vårdpersonal.

Föregående