Nyhetslista 2019-2020

 • 30 december 12:46

  Planering för vaccinering särskilda boenden för äldre

  I veckan har Region Sörmland fått en ny leverans av vaccin mot covid-19. Vaccineringen fortsätter på särskilda boenden för äldre under vecka 53, 1 och 2. Under vecka 2 planeras alla som bor på särskilda boenden för äldre ha fått sin första vaccindos.

 • 26 december 13:49

  Fall med ny variant av viruset SARS-CoV-2 upptäckt i Sörmland

  En person som vistas i Sörmland har testats och konstaterats bära på den nya varianten av viruset SARS-CoV-2. Smittspårningen startade omedelbart och risken för smittspridning med anledning av fallet bedöms som väldigt låg.

 • 21 december 08:43

  Sörmlands museum pausar all verksamhet

 • 18 december 11:49

  Öppettider Kontaktcenter informationerna under jul- och nyårshelgen

  Följande öppettider gäller för Kontaktcenter informationerna samt huvudregistraturet Region Sörmland under jul och nyårshelgen 2020/2021.

 • 17 december 15:47

  Covid-test under julhelgen

  Under jul- och nyårshelgen håller provtagningen öppet som vanligt på vardagar. Dessutom hålls extra öppet under några av de röda dagarna.

 • 17 december 11:22

  Nu stängs del av Odlarvägen av med vägbommar

  Nästa vecka placeras bommar ut på Odlarvägen för att begränsa trafiken på vägsträckan. Anledningen är att vägen förbi akuten används som genomfart trots att körförbud gäller. Bommarna kan endast öppnas av ambulans, räddningstjänst, polis och buss i linjetrafik.

 • 15 december 14:53

  EU-pengar till flera sörmländska projekt

  Två sörmländska projekt beviljas 9,5 miljoner ur EU:s strukturfonder. Dessutom har medel tilldelats för ett antal förstudier i Sörmland. Pengarna ska bland annat bidra till att skapa en ny och mer innovativ studiemiljö för de som studerar på distans vid Campus Nyköping och hjälpa fler människor att komma i arbete.

 • 11 december 15:30

  Mälardalens högskola blir universitet

  Idag meddelade regeringen att Mälardalens högskola blir universitet 1 januari 2022. Mälardalens högskola är en viktig aktör i regionen och kan som universitet bidra till att stärka industrin och skapa fler jobb.

 • 11 december 10:24

  Ny sjukhuskarta på Nyköpings lasarett

  På Nyköpings lasarett finns nu en ny sjukhuskarta som gör det lätt att hitta rätt på sjukhuset. Den interaktiva kartan finns i sjukhusets huvudentré, men det går också att se kartan i mobiltelefon eller hemma vid datorn.

 • 10 december 10:28

  Så förbereder Region Sörmland vaccinering för covid-19

  Vaccinering mot covid-19 blir ett viktigt bidrag för att vi alla ska få en någorlunda vanlig vardag igen. Men restriktioner kommer ändå kvarstå under en lång tid framöver. Region Sörmland förbereder nu för att starta en effektiv och smittsäker vaccinering så snart regionen får sina doser av ett godkänt vaccin.

Föregående