Nyhetslista

 • 16 januari 14:46

  Kulvert på Nyköpings lasarett stängs av från mån 20 januari

  Måndag 20 januari stänger vi kulverten mellan målpunkt A och C, B, D och E. Avstängningen sker av säkerhetsskäl då montering av stomme till den nya entrébyggnaden påbörjas.

 • 20 december 14:24

  Nya patientavgifter från och med årsskiftet

  Region Sörmland inför nya patientavgifter från och med 1 januari 2020. Bland annat att återinförs patientavgifter i primärvården, vilket innebär att ett besök på vårdcentral kommer att kosta 200 kr från och med årsskiftet.

 • 19 december 13:56

  Försöksprojekt med doulor avslutas

  I den sörmländska förlossningsvården har det sedan ett drygt år funnits kulturdoulor. Tydliga resultat är svåra att se under den korta tiden även om den generella upplevelsen är positiv. Försöksprojektet har finansierats av SKL och kommer nu att avslutas.

 • 18 december 11:01

  Tack alla SMS-livräddare

  3239 personer i Sörmland har laddat ned appen SMSlivräddning. Tack vare att så många privatpersoner har appen i sin telefon finns ofta hjälp på nära håll innan ambulans eller räddningstjänst hunnit fram på ett hjärtstoppslarm.

 • 17 december 11:50

  Testamenterad summa blir psykiatrisk forskning

  Tre forskningsprojekt inom psykiatrin får del av den testamenterade gåva som Region Sörmland fick i början av 2019. Schizofreni hos barn och unga och en djupdykning i samtalsterapi som behandlingsform är områden dit pengarna går.

 • 16 december 14:32

  Lärdomar efter strömavbrottet på Nyköpings lasarett

  I augusti 2019 drabbades Nyköpings lasarett av ett långvarigt strömavbrott där många viktiga funktioner slutade fungera. Samtidigt fanns över 100 patienter på sjukhuset. En analys av arbete och beslut som togs under elavbrottet har gjorts. I stora drag fungerade Region Sörmlands krisberedskap väl men det finns också förbättringsområden.

 • 5 december 12:00

  Region Sörmland satsar på framtidens fysioterapeuter

  Nu kan fysioterapeuter i Region Sörmland skicka patienter direkt till röntgen, något som tidigare krävde ett läkarbesök. Dessutom är regionen först i Sverige med att erbjuda specialistutbildning i fysioterapi med bibehållen lön.

 • 5 december 10:45

  Nytt avtal för skolskjuts i Oxelösund

  Taxi Nyköping-Oxelösund AB tilldelas uppdraget att bedriva skolskjuts i Oxelösunds kommun de kommande tre åren.

 • 28 november 14:39

  Krav på e-legitimation för att logga in på 1177.se

  Från och med den 10 december 2019 kommer du inte längre kunna logga in på 1177.se med lösenord och sms utan behöver ha BankID eller Freja eID Plus.

 • 26 november 10:13

  Nya tekniska lösningar testas på vårdcentraler

  Nu startar Region Sörmland ett test av nya digitala tjänster på fem av sina vårdcentraler. Vårdcentralen Trosa är först ut som testpilot och från och med den 25 november kommer deras patienter att erbjudas bland annat att chatta med vårdpersonal.

Föregående