Nyhetslista 2019

 • 13 september 15:07

  Kulvert stängd på Nyköpings lasarett

  Den 16 till och med 27 september stänger vi kulverten som förbinder sjukhusområdet på mitten. Du som ska gå mellan höghuset (målpunkt A) och den gamla lasarettsbyggnaden (målpunkt B och C) får ta en annan väg.

 • 12 september 17:39

  Stora historiepriset 2019

  Stora historiepriset, Sveriges största historiepris, går 2019 till Annika Sandén, docent i historia vid Stockholms universitet. Hon får priset för sin förmåga att nå ut till en bredare allmänhet så att historisk forskning och kunskap kommer fler till del.

 • 12 september 17:27

  Sprängarbeten vid Mälarsjukhuset

  En helt ny vårdbyggnad ska byggas vid Mälarsjukhuset och stora delar av sjukhuset renoveras och moderniseras. Markarbeten har pågått sedan i våras, nu börjar förberedelserna under mark. Tänk på att komma i god tid till ditt besök.

 • 11 september 09:51

  Balans i ekonomin men inte i vårdens tillgänglighet

  Region Sörmland håller budget, överbeläggningarna och kostnaden för hyrpersonal minskar. Däremot visar delar av hälso- och sjukvården underskott och det är en bit kvar till tillgänglighetsmålen. Det visar delårsrapporten som diskuteras på regionstyrelsen den 17/9.

 • 10 september 15:56

  Lättillgängligt stöd till barn och föräldrar när Flens första familjecentral öppnar

  Flens kommun och Region Sörmland har jobbat i många år för att få till en familjecentral. Nu blir det verklighet. Den 16 september invigs den nya familjecentralen på Storgatan 21 i Flen.

 • 26 augusti 15:18

  Sammanfattning efter lördagens elavbrott på Nyköpings lasarett

  En intern händelseanalys av lördagens strömavbrott på Nyköpings lasarett startar under veckan. I gruppen ingår medarbetare från bland annat Hälso- och sjukvården, regionservice, inklusive fastighetsservice samt krisberedskapsenheten. I arbetet ska gruppen gå igenom vad som hände, hur långt som möjligt undersöka vad som gick fel och varför det gjorde det, samt föreslå förändringar så att liknande incidenter inte sker igen.

 • 25 augusti 08:13

  Förlossningen öppnar igen på Nyköpings lasarett

  Förlossningen öppnar upp för att ta emot patienter idag, den 25 augusti kl.08.00.

 • 24 augusti 13:53

  Nyköpings lasarett tar åter emot patienter

  Nyköpings lasarett drabbades av ett strömavbrott klockan 12:48. Felet skedde i samband med ett underhållningsarbete med sjukhusets elsystem. Strömmen är nu åter på Nyköpings lasarett.

 • 22 augusti 10:00

  Patienter ger både tummar upp och ned för den psykiatriska- och beroendevården

  En majoritet av patienterna i psykiatri- och beroendevården tycker att de får bra vård, att bemötandet är gott och att insatserna som görs leder till en förändring. Samtidigt finns flera områden som kan förbättras. Det visar den stora brukarundersökning som genomförts i länet.

 • 15 augusti 12:52

  Nästa steg i entrébygget på Kullbergska sjukhuset

  Nu påbörjar vi det invändiga arbetet vid entré 1 på Kullbergska sjukhuset. Mer plats för service blir det till sommaren 2020. Till dess finns kontaktcenter vid entré 5 och cafét vid Restaurang Josefin.

Föregående