Nyhetslista

 • 16 januari 14:46

  Kulvert på Nyköpings lasarett stängs av från mån 20 januari

  Måndag 20 januari stänger vi kulverten mellan målpunkt A och C, B, D och E. Avstängningen sker av säkerhetsskäl då montering av stomme till den nya entrébyggnaden påbörjas.

 • 20 december 14:24

  Nya patientavgifter från och med årsskiftet

  Region Sörmland inför nya patientavgifter från och med 1 januari 2020. Bland annat att återinförs patientavgifter i primärvården, vilket innebär att ett besök på vårdcentral kommer att kosta 200 kr från och med årsskiftet.

 • 5 december 12:00

  Region Sörmland satsar på framtidens fysioterapeuter

  Nu kan fysioterapeuter i Region Sörmland skicka patienter direkt till röntgen, något som tidigare krävde ett läkarbesök. Dessutom är regionen först i Sverige med att erbjuda specialistutbildning i fysioterapi med bibehållen lön.

 • 5 december 10:45

  Nytt avtal för skolskjuts i Oxelösund

  Taxi Nyköping-Oxelösund AB tilldelas uppdraget att bedriva skolskjuts i Oxelösunds kommun de kommande tre åren.

 • 2 december 10:44

  Matsamarbete med Nyköpings kommun

  Ett matsamarbete kan vara på gång mellan Region Sörmland och Nyköpings kommun. Med det nya köket på Nyköpings lasarett finns möjlighet att även kommunens äldreomsorg tar del av det som tillagas. Större flexibilitet, valfrihet och minskat svinn är fördelarna.

 • 28 november 14:39

  Krav på e-legitimation för att logga in på 1177.se

  Från och med den 10 december 2019 kommer du inte längre kunna logga in på 1177.se med lösenord och sms utan behöver ha BankID eller Freja eID Plus.

 • 26 november 10:13

  Nya tekniska lösningar testas på vårdcentraler

  Nu startar Region Sörmland ett test av nya digitala tjänster på fem av sina vårdcentraler. Vårdcentralen Trosa är först ut som testpilot och från och med den 25 november kommer deras patienter att erbjudas bland annat att chatta med vårdpersonal.

 • 22 november 15:39

  Fler vill sluta röka efter nya tobakslagen

  Tobaksavvänjare på regionens vårdcentraler noterar en ökning av antalet samtal när det gäller rådgivning om att sluta röka. Det står klart efter en kortare uppföljning av den nya, utökade tobakslagen som trädde i kraft den 1 juli i år. Den här veckan, vecka 47, är det dessutom den tobaksfria veckan.

 • 21 november 20:04

  Problemen med Region Sörmlands 016-nummer är avhjälpta

  De problem som fanns under torsdagseftermiddagen- kvällen att nå Mälarsjukhuset i Eskilstuna är nu avhjälpta. Det går att ringa 016-10 30 00 som vanligt.

 • 21 november 10:02

  Granar avverkas efter barkborreangrepp

  Delar av Region Sörmlands skogar vid Nynäs naturreservat är angripna av granbarkborre. Över 65 hektar granskog måste därför avverkas. Arbetet inleds under hösten och pågår en bit in i nästa år.

Föregående