Nyhetslista 2019

 • 5 december 10:45

  Nytt avtal för skolskjuts i Oxelösund

  Taxi Nyköping-Oxelösund AB tilldelas uppdraget att bedriva skolskjuts i Oxelösunds kommun de kommande tre åren.

 • 2 december 10:44

  Matsamarbete med Nyköpings kommun

  Ett matsamarbete kan vara på gång mellan Region Sörmland och Nyköpings kommun. Med det nya köket på Nyköpings lasarett finns möjlighet att även kommunens äldreomsorg tar del av det som tillagas. Större flexibilitet, valfrihet och minskat svinn är fördelarna.

 • 28 november 14:39

  Krav på e-legitimation för att logga in på 1177.se

  Från och med den 10 december 2019 kommer du inte längre kunna logga in på 1177.se med lösenord och sms utan behöver ha BankID eller Freja eID Plus.

 • 22 november 15:39

  Fler vill sluta röka efter nya tobakslagen

  Tobaksavvänjare på regionens vårdcentraler noterar en ökning av antalet samtal när det gäller rådgivning om att sluta röka. Det står klart efter en kortare uppföljning av den nya, utökade tobakslagen som trädde i kraft den 1 juli i år. Den här veckan, vecka 47, är det dessutom den tobaksfria veckan.

 • 21 november 20:04

  Problemen med Region Sörmlands 016-nummer är avhjälpta

  De problem som fanns under torsdagseftermiddagen- kvällen att nå Mälarsjukhuset i Eskilstuna är nu avhjälpta. Det går att ringa 016-10 30 00 som vanligt.

 • 21 november 10:02

  Granar avverkas efter barkborreangrepp

  Delar av Region Sörmlands skogar vid Nynäs naturreservat är angripna av granbarkborre. Över 65 hektar granskog måste därför avverkas. Arbetet inleds under hösten och pågår en bit in i nästa år.

 • 14 november 10:46

  1177 Vårdguidens e-tjänster - Inloggning med lösenord och SMS tas bort

  Den 3 december 2019 tas inloggning via lösenord och SMS i 1177 Vårdguidens e-tjänster bort för invånare. Orsaken är att säkerhetskraven på digitala tjänster har ökat.

 • 8 november 09:13

  Regionala utvecklingsnämnden besöker SSAB

  Miljöutmaningarna är stora, men genom att hitta smarta och innovativa arbetssätt är det möjligt att möta miljöutmaningarna och samtidigt bidra till en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft. Fredagen den 8 november besöker Region Sörmlands Regionala utvecklingsnämnd (RUN) SSAB i Oxelösund för att ta del av just smarta och innovativa arbetssätt.

 • 15 oktober 17:05

  Möte med Trafikverket

  Representanter från Region Sörmland har nyligen träffat Trafikverkets regionala direktör med anledning av förslaget till hastighetssänkning på de flera av de sörmländska vägarna.

 • 26 september 14:39

  Vi stänger entré 2 på Mälarsjukhuset

  Den 1 oktober stängs entré 2 ("gamla entrén") på Mälarsjukhuset. Byggnaden som entré 2 ligger i ska rivas för att göra plats för den nya vårdbyggnaden som ska uppföras på Mälarsjukhuset.

Föregående