Nyhetslista

 • 21 oktober 15:34

  Regler för dig som bor med en konstaterat corona-smittad person i Sörmland

  Om någon som du bor med, eller har övernattat hos, har konstaterad covid-19, är du skyldig att följa vissa förhållningsregler som läkare ger. De av folkhälsomyndigheten beslutade reglerna gäller från början av oktober.

 • 20 oktober 14:53

  Ännu fler alternativ för testning av pågående covid-19

  Nu ökar vi tillgängligheten när det gäller provtagning för pågående covid-19. En buss finns på plats i både Trosa och Gnesta, i Strängnäs finns en provtagningsstation och på apoteket i Torshälla är det snart möjligt för symtomfria personer att hämta ut testkit. Som tidigare är det 1177.se som gäller för att boka tid för provtagning.

 • 19 oktober 12:41

  Årets influensavaccinering är extra viktig

  Nu startar årets vaccinering mot säsongsinfluensa. Med anledning av coronapandemin erbjuds ingen drop in-vaccinering i år för att undvika folksamlingar. Du som tillhör riskgrupp går själv in på webben och bokar tid för vaccinering på 1177.se.

 • 19 oktober 11:48

  Material för två veckors sjukvård – ökad lagerkapacitet på länets sjukhus

  Handskar, munskydd och desinfektionsmedel. Det och cirka 6000 artiklar till av de vanligaste förbrukningsvarorna ska rymmas i stora, centrala ”sekundärförråd” på länets sjukhus. Allt för att säkra lagerhållningen i regionen.

 • 16 oktober 16:42

  Regionala utvecklingsnämnden i korthet 16/10 2020

  Beslut om att flytta validatorer till mitten av bussarna i den allmänna kollektivtrafiken, Strukturbild Sörmland fastställd samt fortsatt stödinsats för Sörmlands besöksnäring.
  Det var en del av vad som diskuterades och beslutades på mötet med regionala utvecklingsnämnden den 16/10.

 • 15 oktober 15:18

  Besökaren i fokus när Kullbergska inviger ny entré

  Kontaktcenter, apotek, café och butik. Nu finns all service samlad i entré 1 (huvudentrén) på Kullbergska sjukhuset efter drygt ett års ombyggnation.

 • 15 oktober 14:01

  Besökaren i fokus när Kullbergska inviger ny entré

  Kontaktcenter, apotek, café och butik. Nu finns all service samlad i entré 1 (huvudentrén) på Kullbergska sjukhuset efter drygt ett års ombyggnation.

 • 15 oktober 09:48

  Fortsatt stödinsats för Sörmlands besöksnäring

  Region Sörmland fortsätter stötta den lokala besöksnäringen. Detta bland annat genom rådgivning, bevakning av statliga stödinsatser och en företagsjour.

 • 7 oktober 09:37

  Caroline Klofelt- ny VD för folktandvården

  En tandläkare med lång erfarenhet av kliniskt arbete men också som chef och ledare inom folktandvården tar nu över som ny VD för den regiondrivna tandvården i Sörmland. Caroline Klofelt ser fram emot sin nya roll.

 • 29 september 16:59

  Region Sörmlands svar till JO

  Regionstyrelsen behandlar vid kommande sammanträde svar till Justitieombudsmannen (JO) med anledning av den granskning som inletts. Förslaget till regionstyrelsen är att godkänna svaret som gör tydligt att regionen inte försvårat för media att få svar om situationen med covid-19. Däremot ifrågasätts lämpligheten att gallra mejl efter att en begäran inkommit. Det konstaterats samtidigt att det var mejl som var helt obetydliga för regionen och att gallringen därmed inte påverkar allmänhetens rätt till insyn.

Föregående