Nyhetslista 2019-2020

 • 30 december 12:46

  Planering för vaccinering särskilda boenden för äldre

  I veckan har Region Sörmland fått en ny leverans av vaccin mot covid-19. Vaccineringen fortsätter på särskilda boenden för äldre under vecka 53, 1 och 2. Under vecka 2 planeras alla som bor på särskilda boenden för äldre ha fått sin första vaccindos.

 • 26 december 13:49

  Fall med ny variant av viruset SARS-CoV-2 upptäckt i Sörmland

  En person som vistas i Sörmland har testats och konstaterats bära på den nya varianten av viruset SARS-CoV-2. Smittspårningen startade omedelbart och risken för smittspridning med anledning av fallet bedöms som väldigt låg.

 • 21 december 08:43

  Sörmlands museum pausar all verksamhet

 • 17 december 15:47

  Covid-test under julhelgen

  Under jul- och nyårshelgen håller provtagningen öppet som vanligt på vardagar. Dessutom hålls extra öppet under några av de röda dagarna.

 • 17 december 11:22

  Nu stängs del av Odlarvägen av med vägbommar

  Nästa vecka placeras bommar ut på Odlarvägen för att begränsa trafiken på vägsträckan. Anledningen är att vägen förbi akuten används som genomfart trots att körförbud gäller. Bommarna kan endast öppnas av ambulans, räddningstjänst, polis och buss i linjetrafik.

 • 11 december 15:30

  Mälardalens högskola blir universitet

  Idag meddelade regeringen att Mälardalens högskola blir universitet 1 januari 2022. Mälardalens högskola är en viktig aktör i regionen och kan som universitet bidra till att stärka industrin och skapa fler jobb.

 • 11 december 10:24

  Ny sjukhuskarta på Nyköpings lasarett

  På Nyköpings lasarett finns nu en ny sjukhuskarta som gör det lätt att hitta rätt på sjukhuset. Den interaktiva kartan finns i sjukhusets huvudentré, men det går också att se kartan i mobiltelefon eller hemma vid datorn.

 • 24 november 14:06

  Samtliga regioner kritiseras för covidvården på äldreboenden - men felaktigt att riktlinjer använts i Sörmland

  Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritiserar landets samtliga regioner för vården av personer på äldreboenden under coronapandemin våren 2020. Region Sörmland får bland annat kritik för att boende inte fått vård och behandling utifrån den enskildes behov vid misstänkt eller konstaterad covid-19. Vissa uppgifter i beslutet är dock felaktiga.

 • 19 november 15:44

  Tillfällig paus för vård som kan vänta

  Hälso- och sjukvården i Region Sörmland pausar viss planerad, icke akut, somatisk vård för vuxna på sjukhusen från måndag 23/11. Anledningen är ökat inflöde av covidpatienter i kombination med högt tryck på övrig vård.

 • 12 november 15:13

  Tillfällig brist på pneumokockvaccin

  Stor efterfrågan på vaccin mot pneumokocker har lett till en brist hos våra leverantörer. Det betyder att du som är i riskgrupp och önskar vaccinera dig mot pneumokocker behöver komma vid ett senare tillfälle.

Föregående