25 september 2020

Digitala coronamottagningen stänger

Idag, 25 september, stänger Region Sörmlands digitala coronamottagning. Chattmottagningen har varit öppen sex timmar om dagen alla dagar i veckan sedan april månad.

- När vi var mitt i pandemin var det ett konstant högt tryck på telefonrådgivningen både hos oss på 1177 på telefon och hos vårdcentralerna. Chatten var ett nytt sätt att öka kontaktmöjligheterna in till oss och vi fick också till ett fint samarbete tillsammans med vårdcentralerna, säger Sabina Kalaitzis Barrögård, verksamhetschef på 1177 Vårdguiden.

Behovet har nu tydligt minskat och därför avslutas den coronarelaterade chatten. Detta betyder inte att coronapandemin är över. Det gäller fortsatt att följa de rekommendationer som finns, håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk.

- Kontaktmöjligheterna för våra invånare som behöver sjukvårdsrådgivning finns såklart kvar och vi arbetar med att utöka de digitala alternativen på olika sätt, säger Sabina Kalaitzis Barrögård.

Mellan vecka 16 och vecka 37 hade Region Sörmlands Digitala Coronamottagning totalt 2446 besök.

För frågor om corona finns fortfarande det nationella numret 113 13 att ringa.

3NFP