7 december 2020

Tidsbokningen för influensavaccinering stänger 18 december

Den 18 december stänger tidsbokningen på 1177.se för influensavaccinering i Sörmland.

- Fler än någonsin har vaccinerat sig mot influensa i år och vi är glada över att många i våra riskgrupper nu har ett grundskydd under den pandemi som råder, säger Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare i Region Sörmland.

Om du tillhör en riskgrupp och inte hunnit vaccinera dig innan detta datum kan du vända dig direkt till din vårdcentral efter jul- och nyårshelgerna, för att höra om de fortfarande har vaccin.

Du som behöver om- eller avboka din redan bokade tid – följ instruktionen i bekräftelsemejlet du fått vid bokning, eller hör av dig till regionens kontaktcenter på telefonnummer 0155-24 50 00.

Pneumokockvaccinering
Tidigast i februari får vi en ny leverans av pneumokockvaccin och då fortsätter vi vaccineringen av pneumokocker för dig som haft en bokad tid men inte fått vaccin.

Vaccinationerna är endast till för riskgrupper.
Läs mer om riskgrupperna på 1177.se

CEGW