16 september 2021

Arbete inleds för att starta vaccinering mot covid-19 för 12 - 15 åringar

I dag, 16/9, kom Folkhälsomyndigheten och regeringen med beskedet att barn från 12-års ålder ska erbjudas vaccin mot covid-19. Region Sörmland inleder nu arbete med hur detta ska genomföras i länet.

- Vi har redan tidigare börjat arbetet med hur en vaccination av barn från 12-års ålder ska gå till i Sörmland, men formellt beslut om detta har vi inte fått förrän i dag, säger Magnus Johansson, chef för division medicin och vaccinationssamordnare i Region Sörmland.

Enligt Folkhälsomyndigheten ska vaccinationerna starta i början av november och det är upp till regionerna att hantera hur de ska genomföras.
- Planering pågår. Vi arbetar med flera spår och alternativ just nu där samarbetet med skolorna är en viktig del men ber att få återkomma med tydliga besked när vi vet mer, säger Magnus Johansson.

Här finns mer information.

QHXE