29 april 2022

Dags att söka kulturstipendier!

Är du verksam eller studerar för att bli verksam inom kultur? Och har en tydlig anknytning till Södermanlands län? Då kan du ansöka om kulturstipendium! Årets ansökningsomgång är öppen 1 maj-1 juni.

- Nu är det dags igen! Förra året tog vi emot 66 ansökningar och även i år hoppas vi på många sökanden. Vi ser gärna fler med mångkulturell bakgrund som uppfyller kriterierna, säger Ulla Allmér, kultursamordnare.

Varje år utlyser Region Sörmland ett antal kulturstipendier för att ta vara på och uppmuntra den kunskap, kompetens och det engagemang som det sörmländska kulturlivet står för.

Sökanden ska:

  • ha en tydlig anknytning till Södermanlands län och uppfylla kraven för det specifika stipendiet.
  • För sökanden inom professionell konst och kultur gäller även att man de senaste två åren ska ha varit folkbokförd på en adress i Södermanlands län och varit verksam i länet.

Kulturarbetare eller andra personer som genom kulturella insatser bidragit, alternativt har potential att bidra, till utveckling och förnyelse av länets kulturliv kan söka.

Stipendium kan sökas inom kategorierna professionell konst och kultur, unga på väg, studiehjälp och fortbildning. Kulturstipendier kan bara sökas av enskilda personer, ej föreslås.

Här hittar du mer information om vem som kan söka och hur du gör för att söka!

VX7Q