15 april 2021

Del av upphandling för privata vaccinatörer klar

För sju av länets nio Sörmländska kommuner är det nu klart med privata vaccinatörer för vaccinering mot covid-19. De privata företagen kopplas in när vaccinationen går in i fas 4 vilket är personer i åldern 18 - 59 år, som inte tillhör tidigare prioriteringsfaser. För två kommuner pågår fortfarande upphandling av privata alternativ.

- Vi är glada att vi nu har färdiga avtal med ett antal privata leverantörer för sju av länets kommuner. Detta blir till stor hjälp för oss när vi går in i den större vaccinationsfasen mot covid-19 i länet, säger Mats Henningsson, chef för Hälsoval Sörmland.

De privata vaccinatörerna och kommunerna de kommer finnas i är: Vaccinkliniken i Nyköping. Doktor 24, i Oxelösund och Vingåker. Vaccina, i Flen, Gnesta, Trosa och Strängnäs.
Förhandlingar pågår fortfarande i syfte att kunna erbjuda privata alternativ även i Eskilstuna och Katrineholm.

De privata leverantörerna erbjuder vaccination i egna lokaler med eget bokningssystem. Mer information om hur man bokar tid kommer att finnas på 1177.se i god tid innan tidsbokningen för fas 4 öppnar. Det blir också möjligt att få mer information via Region Sörmlands vaccinationstelefonnummer. Planen just nu är att vaccination i denna grupp inleds under juni, juli. Allt beroende på tillgång på vaccin. Cirka 120 000 sörmlänningar finns i åldersgruppen för fas 4.

Med anledning av att det nu finns fler aktörer på plats kommer Region Sörmland inte använda lokalerna Lokomotivet i Eskilstuna eller Hjortensbergskyrkan i Nyköping som vaccinationslokaler.

YAGV