26 april 2021

Dos 2 av vaccination mot covid-19 – detta gäller

Här kan du ta del av vad som gäller för olika vacciner. Du hittar information om vilket vaccin du fått och vilket datum du fick det på ditt vaccinationskort och i e-tjänsterna på 1177.se. I e-tjänsten ”Journalen” kan du se dina vaccinationer både under ”Anteckningar” och under ”Vaccinationer”.

Har du fått tid för dos två redan när du fick dos 1 så gäller den tiden. Har du inte fått någon tid för dos 2 så bokar du tid för dos 2 via e-tjänsterna på 1177.se. Tiderna läggs ut löpande så du kan avvakta med att boka tid till ungefär en vecka innan. Du som inte kan använda 1177.se kan ringa till vår bokningstelefon för att boka, på telefonnummer 016-10 40 44. Om tidsintervallet för den rekommenderade tiden för dos 2 blir längre ska du ta dos 2 så snart som möjligt, men du behöver inte börja om med dos 1.

Du som fått Pfizer/BioNTechs vaccin (Comirnaty) eller Modernas vaccin

  • Du ska ta dos två 6 veckor efter dos 1.
  • Du ska ta samma vaccin som du fick i dos 1.

Du som är 65 år och äldre och fått Astra Zenecas vaccin (Vaxzevria)

  • Du ska ta Astra Zeneca/Vaxzevria 9–12 veckor efter dos 1.

Du som är 64 år och yngre och fått Astra Zenecas vaccin (Vaxzevria)

  • Du ska ta Pfizers/BioNTechs vaccin (Comirnaty) eller Modernas vaccin 12–15 veckor efter dos 1.
  • Du kan boka tid från och med onsdag 5 maj. Tider finns från och med vecka 19 (10 maj).
  • Om du själv önskar ta AstraZeneca/Vaxzevria även som dos 2 så är det tillåtet. Då gäller att Astra Zeneca/Vaxzevria dos 2 bokas in 9-12 veckor efter dos 1.

Om du fått kraftiga biverkningar som gjort att du behövt sjukhusvård efter dos 1, kontakta din behandlande läkare innan du bokar dos 2.

S6J4