7 april 2021

Dubblerad summa för sommarpresent i Region Sörmland

Region Sörmland dubblerar summan för årets sommarpresent till medarbetarna. Gåvan är både en uppskattning för insatser under en tuff tid och en stöttning till det lokala näringslivet. Förslaget diskuteras och beslutas på mötet med regionstyrelsen den 13/4.

- Självklart ska vi i region Sörmland lägga oss på den högsta nivån, 2000 kronor, med tanke på hur hårt våra medarbetare har arbetat under pandemin som fortfarande pågår, säger Louise Wiklund (VFP), personalregionråd.

Region Sörmland vill, liksom förra året, använda möjligheten till tillfällig skattefrihet för gåvor till medarbetare. För 2020 uppgick beloppet till 1000 kr per anställd. Den 6 april 2021 meddelade regeringen att en överenskommelse träffats gällande skattefria gåvor till anställda på upp till 2000 kronor för 2021. Syftet är att stötta företag och stärka den ekonomiska återhämtningen genom att anställda kan få presentkort på till exempel restauranger och butiker och därigenom stötta det lokala näringslivet som drabbats under pandemin.
- Det är tack vare fantastiska insatser från regionens medarbetare, lojalitet, personligt engagemang och stor uppfinningsrikedom som Region Sörmland har kunnat möta och hantera krisen vi fortfarande befinner oss i. Sommarpresenten är ett sätt för oss att visa vår uppskattning, säger Monika Samuelsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Sörmland.

Värdet på sommarpresenten föreslås bli 2000 kronor per medarbetare och gäller alla regionens verksamheter. Detta innebär att summan för förra årets sommarpresent fördubblas. Pengarna betalas ut via presentkort som kan användas i både lokala butiker och större kedjor.

Förslaget diskuteras och beslutas av regionstyrelsen den 13/4

WHHE