14 april 2023

Fira våra folkhögskolor med oss!

Folkhögskolans dag firas nationellt den 17 april och dagen blir i år startskottet på en vecka fylld av aktiviteter på Åsa folkhögskola och Eskilstuna folkhögskola.

– Det är viktigt att uppmärksamma Folkhögskolans dag. Folkhögskolan som skolform har varit en mycket viktig institution för att bära upp den svenska demokratin. Genom att uppmärksamma Folkhögskolans dag en hel vecka får vi möjligheten att skapa ännu fler möten mellan skolorna, medborgarna och kursdeltagarna. Det blir helt enkelt fem gånger så kul! säger skolornas rektor Daniel Berton.

Bland veckans många aktiviteter finns exempelvis brädspel, frågesport och tipspromenad, utställningar och rundvandringar, musikkafé och streetdance-jam, kycklingdop (!) samt chansen att få prova på en anställningsintervju och att få ta sitt blodtryck.

Åsa folkhögskola håller öppet hus för allmänheten torsdag 20 april och programmet för Eskilstuna folkhögskolas vecka hittar du på skolans webbsida.

– Vi vill öppna för folkbildning också för alla som inte är kursdeltagare, och erbjuda föreläsningar, debatter och på olika sätt bredda förståelsen för samhället vi lever i och hur vi kan påverka det. Ytterst handlar det om att ingjuta hopp om förändring, säger rektor Daniel Berton.

SHNZ