18 oktober 2021

Följ Hussein när han gör sig redo för jobb

Idag börjar vi följa Hussein på hans resa mot jobbarkompisar och första lönen. På det nystartade Instagram-kontot @redoforjobb kommer vi att få följa Hussein under sex veckor.

– I Sörmland ser vi att många av dem som har svårt att få jobb saknar den utbildning eller den kunskap som arbetsgivarna behöver. Vi har därför lanserat ett nytt Instagram-konto där vi kommer att tipsa om hur man kommer fram till vad man vill jobba med och hur man blir redo för jobb, säger Elin Liljeblad, strateg på Närlingsliv och arbetsmarknad på Region Sörmland.

I sex veckor kommer vi få följa med Hussein från Nyköping som kommer göra en takeover på Instagram-kontot Bli redo för jobb i Sörmland.

– Ni kommer få följa med när jag testar olika jobb för att hitta en yrkesutbildning som passar för mig, så att jag så snart som möjligt får min första fasta heltidslön, berättar Hussein Hamido som ser fram emot att dela med sig av sin resa.

Under dessa sex veckor kommer Hussein att bland annat träffa en studie- och yrkesvägledare som hjälper honom hitta yrkesutbildningar som kan passa honom. Han kommer sedan att göra besök på arbetsplatser för att se om de yrken han gillar matchar förväntningarna.

– Jag vill snabbt komma ut i arbetslivet, och tror därför att en yrkesutbildning på max ett år kan passa mig. Ser fram emot att testa olika yrken och visa upp hur det ligger till på Instagram, avslutar Hussein Hamido.

  • Följ Husseins resa på vårt Instagram-konto @redoforjobb
  • På webbplatsen Redo för jobb kan du se alla kommunala yrkesutbildningar för vuxna som erbjuds i Sörmland
QKVH