5 mars 2021

Högt tryck på bokningar av vaccination mot covid-19

Just nu är det många som vill boka tid för vaccination mot covid-19 och vi har högt tryck på flera telefonlinjer in till Region Sörmland.

Igår gick information ut till personer 80 år och äldre (födda 1941 eller tidigare) som även får informationsbrev om hur de ska göra för att boka tid för vaccination mot covid-19. De kan bland annat ringa till vår bokningstelefon för att få hjälp att boka tid.

- Vi har fått över 4000 samtal sedan brevet gick ut och vi ber om förståelse för att vi svarar så fort vi kan på så mycket vi hinner. Vi håller även på att öppna upp flera tider för vaccination under slutet av nästa vecka baserat på att vaccin från AstraZeneca sedan igår är godkänt för användning till personer som är 65 år och äldre, säger Magnus Johansson, chef för division medicin och ansvarig för vaccinationsprogrammet i Region Sörmland.

• Vi ber om att endast du som har fått erbjudande om att boka tid ringer till bokningstelefonen.

• Du som fått erbjudandet kan boka tid via e-tjänsterna på 1177.se, där finns också en instruktionsfilm för hur det går till.

• 1177 på telefon, kontaktcenter eller vårdcentralerna kan inte hjälpa till att boka tid.

• Det är i nuläget fullbokat på flera vårdcentraler under den närmaste veckan men ytterligare tider för vaccination kommer läggas till under nästa vecka, då vi öppnar upp tre ytterligare vaccinationslokaler som ligger i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm.

Tekniska problem på 1177.se

Förutom bokningstelefonen kan invånare boka tid på 1177.se. Just nu har vi tekniska problem som innebär att det inte går att boka tid på annan vårdcentral än den man är listad på. Vi undersöker problemet och hoppas kunna åtgärda felet inom kort.

Mer information om vaccination mot covid-19 på 1177.se

FAXC