Kvinna sitter vid ett köksfönster och tittar i sin mobil
10 juni 2021

Läs dina journalanteckningar från 1177 Rådgivning på telefon

Från och med den 10 juni är det möjligt att ta del av de journalanteckningar som görs när du ringer 1177 Rådgivning på telefon.

Genom att öppna upp journalsystemet Rådgivningsstöd, som används av 1177 Rådgivning på telefon, får du som invånare ännu större möjlighet att vara delaktig i din egen vård.

- Som invånare får du ett större inflytande i vården när du har tillgång till dina journalanteckningar. Det här är ett viktigt steg i att varje invånare ska känna att den egna journalen finns till för en själv, och inte enbart för vårdgivaren, säger Therese Röing, projektledare på Utvecklingsenheten i Region Sörmland.

Journalanteckningarna finns tillgängliga via 1177 Journal via Nätet, som du når genom att logga in i e-tjänsterna på 1177.se.

Vem kan läsa informationen?

För att läsa information ur din egen journal på nätet behöver du vara 16 år eller äldre och ha ett fullständigt personnummer.

Om din journal av olika anledningar inte ska kunna nås via nätet, till exempel om du har skyddade uppgifter, kan du själv välja att försegla den. Det gör du när du är inne i din journal via Journal via Nätet. En journal kan också blockeras i samråd med en vårdkontakt.

Läs mer om hur Journal via Nätet fungerar på 1177.se

RDJ8