18 juni 2021

Nu utökar vi sommarjobbsatsningen med två miljoner till

Under maj utlyste Region Sörmland tio miljoner till en satsning på sommarjobb i Sörmland. Ca 900 ungdomar har redan fått sommarjobb via satsningen och nu utökas det med två miljoner till.

Anledningen till satsningen är att det finns risk att många ungdomar inte får sommarjobb, på grund av pandemin. Satsningen är riktad till föreningar, kommuner och Region Sörmlands egna verksamheter.

- Över 9,5 miljoner har redan gått åt och ca 900 ungdomar har nu fått sommarjobb. Det är allt från båtklubbar, vägföreningar, ungdomsföreningar och kommuner som har sökt stödet och därmed kunnat skapa sommarjobb, säger Ella Jansson, projektledare Region Sörmland.

Totalt är det hittills 58 olika aktörer som har sökt och blivit beviljade finansieringsstöd. Summorna varierar från ca 6 000 kr till 1,4 miljoner kr.

- Det är mycket glädjande att se att det här riktade stödet verkligen har fått effekt och spridning i Sörmland, därför ser till vi att utöka satsningen så att ännu fler kan söka stödet, säger Monica Johansson (S), ordförande regionstyrelsen.

Läs mer om satsningen: regionsormland.se/feriejobb

Kontakt för media:
Ella Jansson, projektledare