16 maj 2023

Ny distriktssköterske-mottagning erbjuder nära vård i Vagnhärad

Efter flera år utan distriktssköterskemottagning står Vårdcentralen Trosa redo att åter ta emot patienter i nya och verksamhetsanpassade lokaler.

– Vi är jätteglada över att vi äntligen är på plats och att vi närmar oss öppningstillfället. Distriktssköterskemottagningen har varit mycket efterlängtad av invånarna i Trosa kommun, säger Susanne Rehn Svensson, verksamhetschef för Vårdcentralen Trosa.

De nya lokalerna omfattar 140 kvadratmeter och två undersökningsrum som bemannas av två distriktssköterskor. Mottagningen erbjuder hjälp med bland annat sårvård, diabetesvård, medicinska bedömningar och vaccinationer. Allt efter bokade tider.

– Vi kommer att börja lite smått med att ta emot besök två dagar i veckan, med målsättningen att hålla öppet fem dagar i veckan på sikt, fortsätter Susanne. Vi lägger stor vikt vid våra patienters behov och önskemål för att vi ska kunna utveckla mottagningen så att den kommer invånarna till godo på bästa sätt.  

Välkommen på invigning och öppet hus

Tisdag den 23 maj är det öppet hus och klockan 12.15 invigs lokalerna på Nya Industrivägen 3. Då finns det möjlighet att titta i lokalerna och träffa personal från Vårdcentralen Trosa och distriktssköterskemottagningen.

Du som behöver boka ett besök till distriktssköterskemottagningen kan göra det redan idag genom att kontakta Vårdcentralen Trosa.

Välkomna!

C6M3