7 maj 2021

Ny provtagningsstation öppnar i Strängnäs och Mariefred

Måndag, 10/5, öppnar en ny provtagningsstation, som kommer att finnas i Strängnäs tre dagar i veckan och i Mariefred två dagar i veckan. Den nya stationen använder den nya typen av testkit, som användaren själv registrerar.

Testkit bokas precis som tidigare via 1177.se. Stationen i Strängnäs finns vid Nya kyrkogården och är öppen på måndagar, onsdagar och fredagar. Stationen i Mariefred finns vid Läggesta station och är öppen tisdagar och torsdagar.

För att hämta ut den nya typen av testkit behöver man bara visa upp sin bokningsbekräftelse, och kan sedan välja att antingen åka hem för att registrera sitt kit och testa sig i lugn och ro eller registrera och ta sitt prov direkt på plats. Registreringen görs med hjälp av e-legitimation och en QR-kod.

När testet är registrerat och klart lämnas det i en behållare på provtagningsplatsen. Genom att personalen på provtagningsstationen nu endast behöver kontrollera bokningen och lämna ut testkit blir hanteringen både enklare och snabbare, och många fler kan få möjlighet att testa sig. Många uppskattar dessutom att de nu kan ta sitt test i lugn och ro hemma, utan att behöva hitta ett friskt ombud för att hämta ut testkit på ett apotek.

För den som inte har möjlighet att använda e-legitimation kommer andra alternativ självklart att finnas även i framtiden.

Lär mer om hur du bokar ditt test här

FA63