10 juni 2021

Rätt men också fel information i brev om vaccination för Flen

Från och med imorgon, 11 juni, börjar brev komma hem till personer i länet som är födda 1981 till 1977 och nu erbjuds vaccination mot covid-19. För personer boende i Flen är informationen i brevet inte aktuell vad gäller företaget Vaccina. Detta då regionen sagt upp avtalet med företaget i Flen. Information om tidsbokning och plats för vaccination kommer så snart vi har klart med ny lösning i kommunen.

- Vi skickar ut brev till varje åldersgrupp som erbjuds vaccination mot covid-19. Tanken är att nå även personer som inte har internet, sociala medier eller tar del av nyheter. Med tanke på produktionstiden har vi ingen möjlighet att ändra innehållet i breven vid sena förändringar, säger Maria Karlsson, kommunikationsdirektör.

Att trycka, kuvertera och distribuera brev för många tusentals personer tar ungefär nio arbetsdagar från tryck till att breven delas ut i brevlådorna.

Beslut om att öppna för nya grupper för bokning av vaccination mot covid-19 fattas utifrån aktuellt bokningsläge och vaccintillgång. När beslut fattats startar processen med brevutskick vilket gör att de oftast delas ut efter att tidsbokningen öppnat. Om förändringar sker då breven börjat tryckas och distribueras finns ingen möjlighet att ändra informationen. Som i fallet med de brev som nu delas ut i länet. För boende i Flen stämmer alltså innehållet om åldersgrupp, däremot ej om hur tid för hur vaccination bokas eller plats för vaccinering. Information om detta kommer publiceras i regionen olika kanaler så fort detta är klart.

Bakgrunden till att Region Sörmland sagt upp avtalet med det privata företaget Vaccina som var tänkt att sköta vaccinationen i Flen finns här.

Läs mer om tidsbokning för vaccination mot covid-19 här.

QGZK