7 juni 2021

Region Sörmland säger upp avtalet med Vaccina i Flen

Region Sörmland säger upp avtalet med företaget Vaccina för vaccinationer mot covid-19 i Flen, med omedelbar verkan. Detta efter upprepade brister.

- Vaccina har ställt in vaccinationer och brustit i sin kommunikation med personer med inbokade tider för vaccination och med oss som uppdragsgivare. Vi ser allvarligt på det inträffade och säger därför upp avtalet med företaget för vaccinationer i Flen, säger Magnus Johansson, chef för division medicin och ansvarig för vaccinationsprogrammet i Region Sörmland.

Vaccina hanterar, på uppdrag av Region Sörmland, vaccinationerna mot covid-19 i bland annat Flen. Efter återkommande problem med inställda vaccinationer och brister i sin kommunikation säger Region Sörmland upp avtalet med företaget från och med i dag, 7/6.

Personer som bokat tid för vaccinering mot covid-19 i Flen påverkas inte.

- Bokade tider gäller, vi kommer att meddela plats för vaccination med en ny utförare inom kort. Personer som drabbats av inställda vaccinationstider den 5/6 kommer också kontaktas under veckan, säger Magnus Johansson.

Nästa vaccination i Flen är planerad till lördag 12/6 och söndag 13/6. En lösning kommer att vara på plats till dess och personer med bokade tider kommer att informeras om var vaccination sker.

Vaccina fortsätter med vaccinationerna i Trosa, Strängnäs och Gnesta.

H647