10 november 2021

Snart ser vi formen av nya vårdbyggnaden på Mälarsjukhuset

Nu börjar vi lyfta väggelementen på plats för den nya vårdbyggnaden. Under ungefär ett år framöver är det tusentals delar som ska svetsas, gjutas och bultas fast i grunden.

Arborister, sprängexperter, byggarbetare, projektledare, sjukvårdspersonal, politiker, lastbilsförare och markinspektörer är ett fåtal av alla inblandade i förberedelserna för den nya vårdbyggnaden på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Spadtaget som togs i slutet av 2018 var startskottet för byggprojektet. Nu nära tre år senare är vi framme vid monteringen av stommen på huset som ska inrymma vård och behandling för de mest akuta vårdbehoven.

– Nu lyfter vi bärande väggelement och betongpelare på plats med två lyftkranar. Därefter lägger vi på färdiga betongelement på dessa väggar. Det är lite likt tetris, alla delar har sin plats och måste sättas dit med exakt precision, säger Ulrika Holm, projektledare på Region Sörmland.

 

Ny vårdbyggnad, Mälarsjukhuset

Den nya vårdbyggnaden blir den största i Sörmland med en yta på hela 45 000 kvadratmeter. Byggnaden kommer omfatta

  • akutvårdsavdelning, akutmottagning, akutradiologi, förlossnings- och kvinnoavdelning, hjärtintensivavdelning, neonatalavdelning, intensivvårdsavdelning och operationsavdelning
  • sterilcentral
  • helikopterplatta

Läs mer här om alla våra byggprojekt som är aktuella i Sörmland.

UX6Y