17 februari 2021

Vaccination för personer som är födda 1956 eller tidigare startar i mars

Från och med i mars erbjuder vi vaccination mot covid-19 för dig som är född 1956 eller tidigare. De äldsta kommer erbjudas vaccin först eftersom ålder är den största riskfaktorn för att bli sjuk i covid-19. Vaccineringen beräknas pågå under mars-maj.

Preliminär tidplan för vaccination av personer 65 år och äldre, under förutsättning att vaccin kommer till regionen som planerat:

  • 80 år och äldre: mars
  • 75-79 år: april
  • 65-74 år: maj

Du får information hem i din brevlåda

Under nästa vecka kommer vi börja skicka ut information till dig som är född 1956 eller tidigare. Först kommer ett vykort med generell information om vaccination mot covid-19. När vi kan erbjuda dig vaccin kommer du att få ett brev skickat hem till dig med information om hur du bokar en tid och hur vaccinationen går till. De äldsta kommer erbjudas vaccin först eftersom ålder är den största riskfaktorn för att bli sjuk i covid-19. Vaccineringen beräknas pågå under mars-maj för dig som är född 1956 eller tidigare.

Mer information

För övriga grupper pågår planering fortfarande. Vi kommer berätta mer när vi vet hur och när vi kan erbjuda dig vaccin. Du hittar alltid den senaste informationen på: 1177.se/vaccin-covid-19

 

T1J5