6 maj 2021

Vaccination i fas 4 startar 11 maj för dig mellan 50–59 år

Snart kan du som är född 1971 och tidigare boka tid för vaccination mot covid-19. Bokningen öppnar den 11 maj klockan 08:00. Nytt för fas 4 är att vaccination sker hos de privata aktörer som Region Sörmland upphandlat.

Fas 4, som gäller alla som är 18 år och äldre, kommer att delas in i fyra åldersintervaller:

1. Personer födda 1971 och tidigare
  2. Personer födda 1981 och tidigare
  3. Personer födda 1991 och tidigare
  4. Personer födda 2002 och tidigare samt de som är födda 2003 och har hunnit fylla 18 år

De som är födda 1971 och tidigare kan boka tid från och med 11 maj klockan 08:00. Startdatum för övriga åldersgrupper är inte fastställda än och beror på vaccinleveranserna.

Hur går bokningen till?

Du bokar tid hos den vaccinationsmottagning där du vill vaccinera dig. Instruktioner om hur du bokar en tid kommer att finnas på 1177.se.

Följande vaccinationsmottagningar finns:

• Eskilstuna: Vaccina AB, Kungsgatan 29 (Butiksentré mot Kungsgatan).
  • Flen: Vaccina AB, Götgatan 6 (Tidigare Elon-butik).
  • Gnesta: Vaccina AB, Dansutvägen 2 (STOPP köpcentrum).
  • Katrineholm: iDoc, Videvägen 7b.
  • Nyköping: Vaccinkliniken, Norrköpingsvägen 13 (50 meter in i Biostaden).
  • Oxelösund: Doktor 24, Torggatan 9
  • Strängnäs: Vaccina AB, Seminarievägen 10 a (Stora entrén till byggnaden),
  • Trosa: Vaccina AB, Busstorget 5 (Våning 2 via hiss eller trappa).
  • Vingåker: Doktor 24, Storgatan 27

Övriga faser

Om du tillhör fas 1–3 och är yngre än 50 år kan du boka tid genom att kontakta en vårdcentral från och med den 10 maj. Som vanligt är det tillgången till vaccin som styr hur många tider vi kan erbjuda.

Vårdcentralerna undersöker just nu sin kapacitet och minst en vårdcentral per kommun kommer att fortsätta vaccinera. Övriga vårdcentraler övergår till att enbart vaccinera dos 2.

Du som är vårdpersonal

Du som arbetar inom somatisk slutenvård eller äldreomsorg som på daglig basis deltar i omvårdnad av personer som är 65 år och äldre, eller du som på daglig basis deltar i omvårdnad med personer som har insatser enligt LSS eller annan form av assistans erbjuds vaccination sedan tidigare.

Om du ännu inte hunnit vaccinera dig kommer du inom kort få besked om hur du bokar tid. Planering pågår.

UEN6