14 januari 2021

Vaccinationsstart för personer med hemtjänst och hemsjukvård

Från och med nästa vecka, vecka 3, startar Region Sörmland vaccinationen mot covid-19 av personer med hemsjukvård och hemtjänst på vårdcentralerna i länet. Vaccinerbjudandet gäller även de som bor tillsammans med någon som har hemtjänst eller hemsjukvård samt personer över 90 år.

Om du har hemtjänst eller hemsjukvård eller bor med någon som har hemtjänst eller hemsjukvård, kan du nu boka en tid för vaccination via e-tjänsterna på 1177.se. Antal bokningsbara tider som erbjuds styrs av aktuell vaccintillgång.

Har du hemtjänst eller hemsjukvård men inte möjlighet att boka tid på webben, via 1177.se kan du istället fylla i den blankett som du får via post eller hemtjänst om "erbjudande om vaccin mot covid-19", så får du sedan en kallelse från vårdcentralen. Är du över 90 år behöver du inte boka en tid utan får en kallelse från din vårdcentral.

I de fall Region Sörmland ringer upp för att boka in tid eller kalla sina patienter efterfrågas aldrig BankID. Vaccineringen är avgiftsfri och alltid frivillig.

Vaccineringen för de aktuella grupperna kommer att ske på länets vårdcentraler. Ett par vårdcentraler vaccinerar dock i andra lokaler än sina vanliga:

• Vårdcentralen Tunafors i Eskilstuna vaccinerar gemensamt med Vårdcentralen Gallerian, i Vårdcentralen Gallerians lokaler. Bokning sker genom Vårdcentralen Gallerian.

• Vårdcentralen Linden och Vårdcentralen Nävertorp i Katrineholm vaccinerar gemensamt i en lokal nära Nävertorp. Bokning sker genom Vårdcentralen Nävertorp.

Så bokar du tid:
Gå till 1177.se och välj den vårdcentral du önskar vaccinera dig på under "Hitta vård". Under e-tjänsterna, välj "Boka tid för vaccination mot covid-19". Logga in med BankID eller Freja eID och följ instruktionerna.
Mer information om hur du bokar tid

Mer information på 1177.se om vaccination mot covid-19 i Sörmland


 

HWQB