15 januari 2021

Vaccinering av hälso- och sjukvårdsmedarbetare närmar sig

På tisdag, 19/1, startar vaccinering mot covid-19 av regionens medarbetare i hälso- och sjukvården. Först ut är medarbetare som arbetar inom sjukhusens dygnet runt verksamheter som ofta vårdar äldre patienter och covid-19-patienter.

- De första doserna vaccin från Moderna som kommer till Sörmland kommer användas till vaccination av hälso- och sjukvårdspersonal i Regionen. Primärt kommer medarbetare som arbetar patientnära inom dygnet runt verksamhet och till stod del vårdar äldre patienter som bor på SÄBO, har hemtjänst, hemsjukvård eller ofta vårdar patienter med misstänkt eller bekräftad covid-19 att vaccineras, säger Magnus Johansson, chef för division medicin.

Under vecka 3 inleds vaccinationerna på Mälarsjukhuset för att sedan gå vidare under vecka 5 med medarbetare på Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset.
Vaccinationerna genomförs i lokaler på sjukhusen.

74SV