Pride 2021 - vi skriver om Pride på Wikipedia

Var med och förbättra Wikipedia utifrån ett hbtqi-perspektiv. Vi ses digitalt så ta med eget fika! Träffen inleds med ett föredrag om Priderörelsens historia.

Vi inleder träffen med att Susanne Hedlund, ordförande i ideella föreningen Svenska Pride, berättar om Priderörelsens historia fram till idag. Susanne har varit engagerad i Priderörelsen sedan 2000, däribland SpringPride i Eskilstuna. 

Sista stunden har vi skrivstuga för att hjälpas åt att göra Wikipedias innehåll på tema Pride bättre. Det finns många sätt du kan bidra på - ge förslag på artiklar, tipsa om bra källor, skapa artiklar, förbättra artiklar med bilder eller göra källhänvisningar. Eller så kanske du bara är nyfiken på hur du kan göra Wikipedia bättre?

Hur deltar jag?

Du behöver inga förkunskaper. Du är välkommen att vara med oavsett om du har ingen eller stora vana av att använda eller redigera i Wikipedia. Du kan ställa frågor, lära dig mer eller bidra med dina kunskaper. 

Du kan vara med hela eller delar av stunden.

Vi ses i Google Meet.

Om du vill kan du skapa ett användarkonto på Wikipedia i förväg.

Vi har gemensamma riktlinjer för inkluderande möten och som du som deltar i träffen förväntas följa.

Om arrangemanget

Träffen är arrangeras i samarbete med Wikimedia Sverige. Den är en del av Projekt hbtqi på Wikipedia som är öppet för alla som vill att att bli deltagare i. Projektet har initierats av Biblioteksutveckling Sverige, Sörmlands museum och Wikimedia Sverige.

Tillfället är en del av Pride Sörmland 2021. 

Datum:

Torsdag 2 september 2021

Plats:

Digitalt via Google Meet

Tid:

18:00 - 20:00

Du behöver inte anmäla dig. Du kan vara med hela eller delar av stunden. Meddela gärna i förväg om vi kan underlätta ditt deltagande.

2 september
VBY1