Hälsa och vård

Kontaktuppgifter och öppettider på vårdcentraler, mottagningar och sjukhus hittar du numera på 1177.se! Vi erbjuder ett brett utbud av vårdtjänster på våra sjukhus, vårdcentraler, Folktandvården och genom avtal med privata vårdgivare.

1177 Vårdguiden

På 1177 Vårdguiden hittar du kontaktuppgifter till alla vårdcentraler och mottagningar. Du hittar även avdelningar på våra sjukhus, öppettider och e-tjänster! Denna information finns inte längre att hitta här på vår egen webbplats. 

Du kan även ringa till 1177 om du söker vårdinformation. Där kan du få råd eller vägledning om du är osäker på när och var du ska söka vård.

Vid livshotande tillstånd, ring 112.

Hjälp till att rädda liv!

Har du utbildning i hjärt- och lungräddning? Då kan du bli SMSlivräddare!

Nu tar vi hem 1177 Vårdguiden

Vi söker rådgivnings-sjuksköterskor till 1177 Vårdguidens nyrenoverade lokaler på våra sjukhus.

Ny lag ger fler rökfria områden i länet

1 juli trädde den nya tobakslagen i kraft. Det innebär att det blir förbjudet att röka på bland annat busshållplatser, tågperronger och vid alla entréer till hälso- och sjukvården.

Lista dig på Vårdcentralen Gallerian!

2 september öppnar en ny vårdcentral i Eskilstuna med nya arbetssätt och i nya lokaler. Redan nu kan du lista dig där. Här kan du läsa hur du listar dig och följa med på rundvandring i lokalerna.

1177 - Råd om vård

Söker du vård eller kontaktuppgifter? På 1177.se finns uppgifter till alla vårdcentraler och mottagningar samlad. Här hittar du även e-tjänster för att boka och avboka vårdbesök.

Var rädd om dig – vaccinera dig mot TBE!

Nu har fästingarna vaknat till liv i naturen. Då ökar risken att smittas av TBE.

Sörmland är ett riskområde och vi rekommenderar därför att du, som vistas skog och mark, vaccinerar dig.

Välkommen till våra Sjukhusbibliotek

Sjukhusbiblioteken i Sörmland erbjuder anpassad service beroende på om du är anställd hos oss, anställd i en verksamhet med avtal, student inom vårdrelaterade ämnen eller patient och närstående.

Sugen på lunch?

Då är du välkommen att äta lunch på någon av våra restauranger på våra sjukhus. Här hittar du aktuell meny!

Hjälp och råd för dig som är 13-25 år

Har du frågor om sex och relationer? Eller mår du dåligt och skulle vilja prata med någon? På UMO.se finner du svar och stöd.

Habiliterings-verksamheten i Sörmland

Habilitering riktar sig till personer med funktionsnedsättningar. Det kan röra sig om förmåga att se, höra, röra sig eller relatera till andra människor och omvärld. Läs om vad vi erbjuder här!

Folktandvården

Folktandvården i Sörmland har en särskild webbplats där du kan hitta information och mottagningar.