Hälsa och vård

Kontaktuppgifter och öppettider på våra vårdcentraler och sjukhus hittar du numera på 1177.se! Vi erbjuder ett brett utbud av vårdtjänster på våra sjukhus, vårdcentraler, Folktandvården och genom avtal med privata vårdgivare.

1177 Vårdguiden

På 1177 Vårdguiden hittar du kontaktuppgifter till våra vårdcentraler och mottagningar/avdelningar på våra sjukhus, öppettider och e-tjänster! Denna information finns inte längre att hitta här på vår egen webbplats. 

Du kan även ringa till 1177 om du söker vårdinformation. Där kan du få råd eller vägledning om du är osäker på när och var du ska söka vård.

Vid livshotande tillstånd, ring 112.

Sörmländsk hjärtvård i topp!

Sörmländsk hjärtvård i topp!

Mälarsjukhuset i Eskilstuna och Nyköpings lasarett hamnar på delad andraplats i Swedehearts årsrapport. Det visar sammanställningen av kvalitetsregister för 2018 som släpptes 14 februari. Läs mer här!

Välkommen till våra Sjukhusbibliotek

Sjukhusbiblioteken i Sörmland erbjuder anpassad service beroende på om du är anställd hos oss, anställd i en verksamhet med avtal, student inom vårdrelaterade ämnen eller patient och närstående.

1177 - Råd om vård

Söker du vård eller kontaktuppgifter? På 1177.se finns uppgifter till all vård i Region Sörmland samlad. Här hittar du även e-tjänster för att boka och avboka vårdbesök.

Sex ska vara schysst!

Kolla om du har klamydia på testadighemma.se! Om du testar dig för klamydia är du rädd om både dig själv och andra. Testet gör du hemma, enkelt och diskret.

Sugen på lunch?

Då är du välkommen att äta lunch på någon av våra restauranger på våra sjukhus. Tyvärr är restaurangen på Nyköpings lasarett stängd för tillfället. Här hittar du aktuell meny!

Habiliterings-verksamheten i Sörmland

Habilitering riktar sig till personer med funktionsnedsättningar. Det kan röra sig om förmåga att se, höra, röra sig eller relatera till andra människor och omvärld. Läs om vad vi erbjuder här!

Hjälp och råd för dig som är 13-25 år

Har du frågor om sex och relationer? Eller mår du dåligt och skulle vilja prata med någon? På UMO.se finner du svar och stöd.

Folktandvården

Folktandvården i Sörmland har en särskild webbplats där du kan hitta information och mottagningar.