Utbilda dig till poesigympaledare

Poesigympa är pass som kombinerar poesi med rörelse. På två timmar blir du poesigympaledare och kan hålla egna pass i din verksamhet, oavsett var du arbetar.

Vill du leda poesigympa elller är nyfiken på vad poesigympa är? Gå en av våra kommande digitala kurser! Det är gratis. Efter kursen får du tillgång till pass (ljudfiler och instruktioner).

Vad är poesigympa?

Poesigympa kan liknas vid en lugn pausgympa. Du behöver inga speciella kläder och blir inte jättevarm. Däremot får du lösa upp axlar och nacke och öva balans i lugn takt medan du lyssnar på svensk poesi, från klassiker till samtida poeter.

Uppläsningarna och musiken som används i passen är godkända av upphovspersonerna.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att skicka e-post till Biblioteksutveckling Sörmland. Skriv gärna om vi kan göra något för att underlätta ditt deltagande.

Vad behöver jag?

Du behöver inte ha några speciella förkunskaper. Utbildningen är digital så du behöver kunna delta på mötesplattformen Teams.

Vem håller i kursen?

Din kursledare är Irène Karlbom Häll som är litteraturutvecklare på Biblioteksutveckling Sörmland. Iréne har utvecklat konceptet poesigympa i samarbete med bland annat Litteraturbanken.

Datum:

Onsdag 13 april 2022

Plats:

Teams

Tid:

13:00 - 15:00

13 april
NFNU